Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Χέλμη Φυσική Ιστορίας

Ένα από τα καινούργια μουσεία του νησιού είναι το Μουσείο Χέλμη Φυσική Ιστορίας, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 2 Νοεμβρίου 2000 από τον Παναγιώτη Χέλμη και στεγάζεται στην Αγία Μαρίνα της Ζακύνθου, σε ένα όμορφο παραδοσιακό κτίριο.

Στο Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ακόμα και στις λιγότερο γνωστές γωνιές του νησιού αλλά και να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μηνύματα της ζακυνθινής φύσης. Το μουσείο στεγάζει αξιόλογες συλλογές με 6000 και παραπάνω δείγματα από το φυσικό κόσμο.
Ζάκυνθος - Μουσείο - Χέλμη
Η λειτουργία του Μουσείου στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και έχει ως στόχο να προβάλει την ζακυνθινή φύση στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Από την ίδρυση του εξελίσσεται συνεχώς, φτάνοντας να αποτελεί σήμερα ένα θεσμό με περιεχόμενο και ποιότητα που δίνει προϋποθέσεις για μεγάλα βήματα.

Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει: Τα οικοσυστμήματα της ζακύνθου, τα δασικά οικοσυστήματα, τους αγρούς και τις καλλιέργειες, τους ελαιώνες, τους υγρότοπους, τους θαμνότοπους και τα βράχια, τις φωλιές των πουλιών, τα παράκτια οικοσυστήματα και τα Στροφάδια. Ακόμη θα δείτε: Αίθουσα εντομολογίας, γνωριμία με τον ανόργανο κόσμο της γης, ορνιθολογία κ.α.
Πληροφορίες
Διεύθυνση: Το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου
Τηλέφωνα: 26950 65040, 26950 62282 & 6974892996
Ώρες λειτουργίας : Από την 1/11 έως τις 30/4 από τις 9 π.μ. έως 2 μ.μ. & από την 1/5 έως τις 30/10 από τις 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Ιστότοπος: http://www.museumhelmis.gr 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση