Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 1994, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός πολιτιστικού χαρακτήρα. Στεγάζεται στο παλιό εργαστήριο του Ηλία Λαλαούνη, στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης, μία όμορφη οικία της δεκαετίας του '30, που ανακαινίσθηκε από τον Βασίλη Γρηγοριάδη σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Bernard Zehrfuss.

Στις μόνιμες συλλογές του στεγάζει περισσότερα από 4000 κοσμήματα και μικρογλυπτά από 50 συλλογές, σχεδιασμένες από τον ιδρυτή του μουσείου Ηλία Λαλαούνη, μεταξύ του 1940 και 2000. Από το 2001 και μετά, προστίθενται στις μόνιμες συλλογές κοσμήματα, μικρογλυπτά και έργα διακοσμητικών τεχνών από τον ελληνικό και άλλους πολιτισμούς, εμπλουτίζοντας συνεχώς τα εκθέματα του Μουσείου.
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Στο μουσείο οργανώνονται συνεχώς περιοδικές εκθέσεις, πολιτιστικά και ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικές προτάσεις για παιδιά και νέους, καθώς επίσης εκδόσεις και προγράμματα ενηλίκων. Οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες του μουσείου δίνουν έμφαση κυρίως σε κοινωνικά προγράμματα για ειδικές ομάδες, όπως εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης διαλέξεις και εργαστήρια για ενήλικες. Συχνά επικεντρώνονται σε θέματα διακοσμητικών τεχνών, στην χρυσοχοΐα, στον σχεδιασμό και την πρακτική της κατασκευής του κοσμήματος.

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης, είναι ένας ζωντανός και σύγχρονος οργανισμός με εκθέματα, δραστηριότητες και χώρους για μικρούς και μεγάλους, ενώ εστιάζει τους στόχους ώστε να εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο προαγωγής της ιστορίας του κοσμήματος, της τέχνης της χρυσοχοΐας, αλλά και των διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών γενικότερα.
Ιστότοπος: http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/
Διεύθυνση: Καλησπέρη 12, Αθήνα 117 42
Τηλέφωνο: +30 21 0922 1044
Ώρες Λειτουργίας:
Τρί/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 9.00 - 15.00
Κυρ: 11.00 - 16.00
Το Μουσείο είναι κλειστό τις Δευτερές και τις εθνικές αργίες.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση