Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Όθους

Στο Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στο Όθος της Καρπάθου, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια πιστή αναπαράσταση του εσωτερικού του ενός καρπάθικου σπιτιού, όπως ήταν στο παρελθόν.

Το παραδοσιακό σπίτι της Καρπάθου, συνήθως μονόχωρο, εξυπηρετούσε με σοφό τρόπο τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Διαιρούνταν σε ένα χαμηλότερο τμήμα, τον πάτο, όπου βρίσκονταν ξύλινος καναπές και χαμηλό τραπέζι για το φαγητό (που ονομάζεται σοφράς), και σε ένα υπερυψωμένο ξύλινο πατάρι στο πίσω μέρος του, τον σουφά, όπου κοιμόταν σε στρώματα όλη η οικογένεια.
Χειροποίητα κεντήματα και κιλίμια στόλιζαν τα κάγκελα του σουφά, από το οποία το πιο περίτεχνο, η στυλομαντήλα, κάλυπτε το στύλο, ξύλινο κατακόρυφο δοκάρι στο μέσο του δωματίου, συμβολικό και πραγματικό στήριγμα του σπιτιού. Πολυάριθμα πιάτα και γυαλικά, τοποθετημένα σε ξύλινα ράφια γύρω από τους τοίχους, συμπλήρωναν τον πλούσιο διάκοσμο.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Κάρπαθος (Νομός Δωδεκανήσου)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: (+30) 22450 31460
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-13:00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση