Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Ενδυματολογίας Καστοριάς

Πρόκειται για ένα μουσείο στο οποίο σώζονται παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες ανδρών και γυναικών της περιοχής. Στεγάζεται στο αρχοντικό των Αφων Εμμανουήλ και διαθέτει σημαντική συλλογή από παραδοσιακές στολές της πόλης της Καστοριάς, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Η λειτουργία του βασίζεται στην προσπάθεια του μουσικοφιλολογικού συλλόγου «ΑΡΜΟΝΙΑ», που εργάζεται και φροντίζει για τον εμπλουτισμό και τη συμπλήρωσή του.
Το μουσείο διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Μαρτυρεί τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και τις σχέσεις των Καστοριανών με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα υφάσματα και τα κοσμήματα τονίζουν τόσο την κοινωνική διαστρωμάτωση όσο και της επαφές μέσω του εμπορίου, που είχαν οι ντόπιοι με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι οι συλλογές κοσμημάτων και νομισμάτων όπως και η μεγάλη ποικιλία στολών, που οι Καστοριανοί χρησιμοποιούσαν σε απλές και επίσημες στιγμές της ζωής τους.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Βυζαντίου 13, 52100, Καστοριά
Τηλέφωνο: 2467 028913
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση