Σινεμά

Ενημερωθείτε για τις ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους

Earwig and the Witch

Σύνοψη

Το τρέιλερ για την πρώτη ταινία με συνθετική εικόνα (CGI) που κυκλοφόρησε το παγκοσμίου φήμης Studio Ghibli είναι πλέον διαθέσιμο για να το απολαύσουμε.

Υπόθεση

Σε σκηνοθεσία Goro Miyazaki, του γιου του θρυλικού Hayao Miyazaki, η ταινία «Earwig and the Witch» έκανε πρεμιέρα στις 30 του περασμένου Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία και θα προβληθεί στις ΗΠΑ, φέτος.

Η ταινία είναι για μια εγωίστρια μάγισσα που υιοθετεί ένα ορφανό στη βρετανική επαρχία. Το θέμα και μόνο δηλώνει ότι είναι παραγωγή του Studio Ghibli. Εντούτοις, κάτι λείπει. Ο πατέρας του σκηνοθέτη, ο Hayao, μας έχει δώσει αριστουργήματα του στούντιο όπως: «Ο γείτονάς μου, Τοτορο», «Η Πριγκίπισσα Μονονόκε», «Το Κάστρο στον Ουρανό», «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων», «Το Κινούμενο Κάστρο» και άλλα.

Ο Goro δεν είναι πρωτάρης στη σκηνοθεσία αλλά οι προσδοκίες του κοινού από αυτόν είναι μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Και η σχέση του με τον πατέρα του είναι περίπλοκη. Για παράδειγμα, ενώ προηγουμένως είχε δώσει υπόσχεση ότι δεν θα ασχοληθεί με κινούμενα σκίτσα, τελικά ασχολήθηκε.

Οι ανά τον κόσμο φίλοι του Studio Ghibli, μικροί και μεγάλοι – και είναι πολλοί οι μεγάλοι! – ας μη βιαστούμε να βγάλουμε ετυμηγορία. Και ας μας παρηγορεί το ότι ο πατέρας, ο Hayao, δουλεύει πάνω στην «How Do You Live?», ταινία 2D, η οποία σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορήσει.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Goro Miyazaki
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση