Θεατρικές Παραστάσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την περίοδο

Ο θάνατος της Κλεοπάτρας

Σύνοψη
Η λυρική καντάτα «Ο θάνατος της Κλεοπάτρας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 7 Αυγούστου στην Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης. Πρόκειται για λυρική καντάτα σε μία πράξη σε μουσική του Έκτορ Μπερλιόζ, λιμπρέτο του Π.Α. Βεϊλαρντ κείμενα πρόζας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Με αυτό το έργο συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπόθεση
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος. Η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, έχει μόλις ηττηθεί στο Άκτιο. Οι διαπραγματεύσεις με το νέο Καίσαρα της Ρώμης, Οκταβιανό, αποτυγχάνουν κι έτσι κλείνεται στον τάφο των Πτολεμαίων μαζί με όλους τους θησαυρούς της. Το έργο τη βρίσκει στην στιγμή αμέσως μετά τον θάνατο του Μάρκου Αντώνιου, όπου θα ξανασυναντήσει για μια τελευταία φορά τον Οκταβιανό. Καταλαβαίνοντας την πρόθεσή του να την εξευτελίσει δημοσίως στη Ρώμη, αποφασίζει να πεθάνει μαζί με την πιστή της ακόλουθο, Χάρμιον.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια κειμένων: Τζένη Δριβάλα. Αναβίωση σκηνοθεσίας για τη Ρωμαϊκή Αγορά: Κ. Δημοπούλου. Πρωταγωνιστούν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Αθανάσιος Μαργούτας, Γεωργία Αλεξανδρίδου.
Θέατρο: Ρωμαϊκή Αγορά, Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αρχαίας Αγοράς)
Ημέρα & ώρα παράστασης: Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος
Τηλέφωνο: 2310 221266
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση