Θεατρικές Παραστάσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την περίοδο

Εκκλησιάζουσες

Σύνοψη
Μια ακόμα πρωτότυπη παραγωγή του Θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης» και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ανθός, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Οι «Εκκλησιάζουσες», μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, με εξαιρετική διαχρονική αξία.

Υπόθεση
Λίγα χρόνια μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην σχεδόν χρεοκοπημένη πόλη. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτεργάτισσα την Πραξαγόρα, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά.

Μεταμφιέζονται σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν έτσι πολιτικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή, αλλά και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα οδηγήσει σε διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου. Παίζουν: Νέλλη Γκίνη ,Γιώργος Λαμπάτος, Τζόυς Μιχαηλίδη, Αλέξης Μαρτζούκος, Χρήστος Σάββας, Κώστας Δράκος, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Σίσσυ Καπετάνου, Αμαλία Κλημοπούλου. 
Πρόγραμμα περιοδείας
Κυριακή 27 Αυγούστου: Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Λάρισα
Δευτέρα 28 Αυγούστου: Αρχαίο Θέατρο Δίου, Δίον
Τρίτη 29 Αυγούστου: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

Σημείωση: Έχουν προγραμματιστεί εμφανίσεις και σε άλλα μέρη χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες. Πληροφορίες στο www.viva.gr 

Πληροφορίες
Ώρα έναρξης:
21:15
Εισιτήρια: 8, 10, 12 ευρώ
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση