Θεατρικές Παραστάσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την περίοδο

Rigoletto του Βέρντι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σύνοψη
Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, η εμβληματική όπερα «Rigoletto» του Βέρντι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και για μια και μοναδική παράσταση, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών , σε μορφή κοντερτάντε με αφηγητή.

Η όπερα του Βέρντι είναι εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ «Ο Βασιλιάς Διασκεδάζει» και οι συνεχείς αντιθέσεις, τόσο  στη μουσική όσο και στην υπόθεση, διαδέχονται η μία την άλλη και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1851 στο θέατρο "Λα Φενίτσε" της Βενετίας.

Υπόθεση
Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντα, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβα, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Συντελεστές
Παίρνουν μέρος: Πέτρος Σαλάτας, Κώστας Μαυρογένης ,Φύλλη Γεωργιάδου , Λυδία Ζερβάνου, Κώστας Λαμπρινάκος, Θοδωρής Μπιράκος, Σοφία Καπετανάκου,Γιώργος Ρούπας κ.α. Μαέστρος: Σταύρος Μπερής. Πιάνο: Μανώλης Παπασηφάκης. Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας
Θέατρο: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35, τηλ. 210 4143310)
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 10 ευρώ (Γενική είσοδος), 5 ευρώ (Μειωµένο)
Πωλήσεις εισιτηρίων: www.ticketservices.gr,  Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ. 210 7234567), στα ταµεία του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά  (τηλ. 2104143310) και στα Public.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση