Θεατρικές Παραστάσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την περίοδο

Ένα γέλιο η ζωή

Το θέατρο Εκστάν, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το σπουδαίο Γάλλο ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, ιστορικό βοηθό τού Πήτερ Μπρουκ, ανοίγει την σεζόν με ένα νέο έργο του Ντενιζόν και σε δική του σκηνοθεσία. Ένα Γέλιο η Ζωή.

Ο σκηνοθέτης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις πρόβες και την πρεμιέρα της νέας του θεατρικής δημιουργίας με τους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου και Ντομένικα Ρέγκου. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο
Με μια εντυπωσιακή κόκκινη τέντα τσίρκου, θα υποδεχτεί αυτή τη φορά το κοινό της, η σκηνή του θεάτρου «Εκστάν», μιας και το έργο μας πάει φανταστκά σ’ ένα παραδοσιακό τσίρκο. Στο εύθραυστο ντουέτο ενός κλόουν που θέλει να εγκαταλείψει το τσίρκο και να πεθάνει, αφού δεν καταφέρνει πια να κάνει το κοινό του να γελάσει. Ο Θάνατος έρχεται με τη μορφή μιας ωραίας γυναίκας. Πώς θα την αντιμετωπίσει; Πώς θα συμπεριφερθεί;

Ένα κωμικό έργο βαθιά ανθρώπινο, όπου γέλιο, χιούμορ, συγκίνηση, και ανθρώπινη τρυφερότητα απηχούν μοναδικά καταστάσεις χαρακτηριστικές της εποχής μας.

Στο «Ένα γέλιο η ζωή», ο λόγος του Ζαν – Πωλ. Ντενιζόν συνδιαλέγεται με τη μαγεία του τσίρκου, τη θεατρικότητα, τη μουσική, το τραγούδι, για να μας θυμίζει κάθε λεπτό πάνω στη σκηνή ότι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχουν χαριστεί στον άνθρωπο είναι η δυνατότητά του να γελάει. Ότι με το γέλιο μπορούμε να ξεπεράσουμε απίστευτα πράγματα. Ότι είναι σαν ένας άλλος τρόπος να βρούμε τη ζωή. Είναι το απόλυτο και μη ανταλλάξιμο περιεχόμενο ζωής.

Το έργο παίχτηκε το 2002 στο Bayerischer Teater Preis στο Μόναχο, σε σκηνοθεσία Ντενιζόν και πήρε το βραβείο καλύτερης παράστασης στη Γερμανία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:Ζαν - Πωλ Ντενιζόν
Μετάφραση:Ελένη Παπαχριστοπούλου
Σκηνοθεσία:Ζαν - Πωλ Ντενιζόν

Σκηνικά:Μπέτυ Λυρίτη
Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη
Μουσική Διεύθυνση:Φίλιππος Περιστέρης
Μουσική:Πασχάλης Τσέρνας
Φωτισμοί:Πασχάλης Τσέρνας

Παίζουν:Γιάννης Σταματίου, Ντομένικα Ρέγκου

Διάρκεια:60′
Τιμές Εισιτηρίων:10€, 8€(γκρουπς, φοιτητές, άνεργοι) Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου 213 0210 339, 6977359312
Πληροφορίες:Χωρητικότητα: 50 θέσεις
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:00
Φωτογραφίες:Μανιάννα Τσερκέζου
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση