Friday, 29 March 2024, 13:56

Αθήνα: 24°C

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

    Νάντια Γιαννακοπούλου: Η Πολιτική απαιτεί προσήλωση σε αρχές και αξίες!

    Νάντια Γιαννακοπούλου: Η Πολιτική απαιτεί προσήλωση σε αρχές και αξίες!

    Χρύσας Ξάνθη
    της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
    Η βουλευτής δυτικού τομέα Αθηνών και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κ Νάντια Γιαννακοπούλου μιλάει στο gnoristetinellada.gr για την εθνική τραγωδία των Τεμπών και τι θα γίνει με τον τουρισμό, πώς η πιο "προβληματική" περιοχή της Αττικής μπορεί να μετατραπεί σε  μία επενδυτική περιοχή, πόσο επηρέασε το πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο με Εύα Καϊλή την εικόνα της Ελλάδας και πώς το ΠΑΣΟΚ από ελάσσονος αντιπολίτευση μπορεί να ανακτήσει τη παλιά του αίγλη.

    Αποκαλύπτει, ακόμα, πτυχές της προσωπικής της ζωής και διαδρομής αλλά και αναμνήσεις από το τόπο καταγωγής της, τη Μεσσηνία...
    Είστε εκλεγμένη βουλευτής Β2’, δυτικού τομέα Αθηνών, από τις εκλογές του 2019. Ποια είναι τα σημαντικά έργα που υλοποιήσατε για το «δύσκολο» αυτό γεωγραφικό διαμέρισμα της Αττικής;

    Το 2019 οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή τους, εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο. Στα χρόνια που πέρασαν έκανα μια συστηματική προσπάθεια να ακουστεί δυνατά η φωνή της Δυτικής Αθήνας, τα προβλήματα της περιοχής και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των φορέων. Η προσπάθεια αυτή έγινε σε επαφή και στενή συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες και σε αρκετά είχαμε αποτελέσματα με την διεκδίκησή μας, με την κατάθεση εκ μέρους μου εκατοντάδων ερωτήσεων, επερωτήσεων , αναφορών και παρεμβάσεών μου από το βήμα της Βουλής αλλά και σε διαρκή πίεση των αρμοδίων Υπουργών.

    Τα θέματα του Περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αποκατάσταση του πάρκου Τρίτση που είχε εγκαταλειφθεί , η αντιμετώπιση της καθημερινής παραβατικότητας και η ανάγκη ισχυροποίησης των Α.Τ της περιοχής, η υπογειοποίηση των γραμμών του δικτύου, τα προβλήματα λειτουργίας και προσωπικού των μονάδων Υγείας της περιοχής, η αποκατάσταση σχολικών μονάδων από τον καιρό των σεισμών και η έξωση σχολείου στο Αιγάλεω, αποτέλεσαν βασικά θέματα παρεμβάσεων. Μαζί με αυτά, τα θέματα της τοπικής ανάπτυξης, της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της στήριξης των πιο ευπαθών οικονομικά νοικοκυριών, την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, αποτέλεσαν βασικούς άξονες της συνεχούς προσπάθειας, του αγώνα για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και την αντιμετώπιση των πολύμορφων προβλημάτων της περιοχής.

    Η δυτική Αττική είναι πολλάκις ομολογουμένως η πιο «προβληματική» περιοχή της Ελλάδας σε όλους τους τομείς. Σε περίπτωση επανεκλογής σας στις προσεχείς εκλογές του 23, ποιες είναι οι «χειρουργικές» κινήσεις -ενέργειες που θα προβείτε ώστε να αναβαθμιστεί τάχιστα η περιοχή αλλά και να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και κατά συνέπεια η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη;

    Πιστεύω ακράδαντα ότι η Δυτική Αθήνα αξίζει ένα καλύτερο αύριο και ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά και απαιτητικά. Ταυτόχρονα όμως, κοιτώντας πίσω, διαπιστώνω ότι η περιοχή μας έκανε άλματα από την δεκαετία του ΄80 και μετά. Ας σκεφτούμε που οφείλεται αυτό και θα βρούμε την πυξίδα ακόμα πιο πυκνών παρεμβάσεων με στρατηγικό στόχο, ένα νέο αναπτυξιακό δρόμο για την Δυτική Αθήνα. Τότε οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στήριξαν , έδωσαν λόγο και ρόλο στην Αυτοδιοίκηση, προώθησαν τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και τις προτάσεις Δημάρχων που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

    Σήμερα υπάρχει η ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης, τόνωσης της αγοράς, περιβαλλοντικής αναβάθμισης, ανάπτυξης κοινωνικών και νοσοκομειακών δομών ώστε να επιχειρήσουμε ένα νέο άλμα. Τονίζω το ΣΗΜΕΡΑ γιατί στην χώρα θα εισρεύσουν δεκάδες δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Να λοιπόν ο δρόμος. Κατάρτιση ενιαίου σχεδίου για την περιοχή και απαίτηση αυτός να ενταχθεί σε αυτά τα Προγράμματα. Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση έχει κρατήσει για το Μέγαρο Μαξίμου την δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των πόρων. Ήρθε η ώρα των τοπικών κοινωνιών, της Δυτικής Αθήνας, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων, όλων μας. Αυτός είναι- πρέπει να είναι- ο κεντρικός στόχος μας.

    Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες σκοπέλους που έπρεπε να αντιμετωπίσει και με συνεχείς ανακατατάξεις, ως εκ τούτου να βρεθεί στη Τρίτη θέση. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να ανακτήσει τη παλιά του αίγλη και να βρεθεί και πάλι στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των Ελλήνων έχει ταλανιστεί αρκετά από μνημόνια, ακρίβεια (συνεχώς αυξανόμενη), πανδημία, ανεργία;

    Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε στην Μεταπολίτευση και πρέπει να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Πλήρωσε δυσανάλογα τις ευθύνες της χρεοκοπίας και το ότι στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων εκείνης της δύσκολης συγκυρίας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε ανελέητα από όσους εσχάτως μιλάνε για προοδευτική διακυβέρνηση.
    Σήμερα έχει μια νέα ηγεσία, έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο πρόγραμμα με σαφές σοσιαλδημοκρατικό στίγμα, είμαστε το πρώτο κόμμα που παρουσίασε τα ψηφοδέλτιά του. Παράλληλα προτείνουμε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας σε αντίθεση με όσα ζούμε τώρα αλλά και όσα ζήσαμε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

    Πρώτος σταθμός σ΄ αυτή την νέα πορεία και την επαναφορά μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο αποτελεί η συνεχής επαφή με τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας για τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, αποφεύγοντας τον λαϊκισμό και κάνοντας σκληρή κριτική στον ψεύτικο δικομματισμό που επιδιώκουν να στήσουν. Ο τόπος έχει ανάγκη αλλαγής, πραγματικής αλλαγής, εκσυγχρονισμού του Κράτους, μεγάλων μεταρρυθμίσεων σε δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, παιδεία, σύστημα υγείας και εμείς είμαστε η δύναμη που μπορεί να εκφράσει αυτή την ανάγκη, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες που επιμένουν και διευρύνονται καθημερινά, δίνοντας ξανά ελπίδα και υψηλές προσδοκίες στον κόσμο.

    Για όλα αυτά, πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγάλη θετική έκπληξη αυτών των εκλογών.

    Πώς κρίνετε πρώτα ως Γυναίκα και μετά ως Πολιτικός, το πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο με την κ Εύα Καϊλή; Έχει επηρεάσει την εικόνα της Ελλάδας αλλά και του κόμματός σας;

    Η ανάμειξη της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο Qatargate ήταν κάτι σοκαριστικό για μένα. Η κ. Καϊλή τα διέθετε όλα. Ήταν νέα, αναδεδειγμένη πολιτικά, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς όμως υπέπεσε στο αμάρτημα της απληστίας.

    Όχι, δεν πιστεύω ότι επηρέασε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ την διέγραψε αμέσως, δείχνοντας ότι έχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς. Αν κάποιος επλήγη, νομίζω ότι είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού σειρά ευρωβουλευτών και πρώην ευρωβουλευτών εμπλέκονται στο σκάνδαλο, ενώ είναι γνωστό ότι διερευνώνται και άλλα θέματα όπως η δράση των λόμπι όλα τα τελευταία χρόνια αλλά και η σχέση τους και η επίδρασή τους σε πολιτικές αποφάσεις. Πιστεύω όμως ότι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και η Κομισιόν, κάνουν τα πάντα προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλα και να αποκατασταθεί ως θεσμός που δέχτηκε αναμφίβολα ένα μεγάλο πλήγμα.

    Μετά την εθνική τραγωδία του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, πώς μπορεί κατά τη γνώμη σας να αποκατασταθεί η φήμη και η ασφάλεια των μεταφορικών μέσων ώστε να μη κλονιστεί ο τουρισμός μας;

    Μιλάμε για ένα τραγικό γεγονός. Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά τα θερμά συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ήταν για όλους μας μια συγκλονιστική στιγμή και συνεχίζει να υπάρχει ένα μεγάλο γιατί. Είναι ηθική, ανθρώπινη, πολιτική αναγκαιότητα να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και κυρίως υποχρέωση την οποία έχουμε απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά μας. Είναι αυτονόητο και αποτελεί χρέος μας η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση δικαίου, μέσα από μια πραγματικά Ανεξάρτητη Επιτροπή Διερεύνησης και έργο της Δικαιοσύνης. Προκύπτουν επομένως σοβαρά ερωτηματικά για τις μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν, και αφορούν κατά κύριο λόγο στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ευθύνες που αφορούν στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για ολιγωρίες και καθυστερήσεις στα έργα, αλλά και για τις ελλείψεις προσωπικού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει υπουργούς, διοικητές οργανισμών, γενικούς γραμματείς, τις εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτή τη σύμβαση. Γιατί πέρασαν δέκα χρόνια, ενώ έπρεπε το έργο να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια προκειμένου να έχουμε την τεχνολογική επάρκεια και η τεχνολογία να αντιμετωπίζει το όποιο ανθρώπινο λάθος.

    Η κοινωνία πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Πρέπει να απονεμηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. Κανένας δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο. Τα δε μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών πρέπει να είναι άμεσα και στην βάση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, δεν μπορεί, παρά να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα, σε όλους τους τομείς μεταφορών.
    Εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των μεταφορών , θα αποκατασταθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα τρένα και αυτό βεβαίως θα γίνει και με τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την χώρα.

    Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα από τη μέχρι τώρα πολιτική σας καριέρα;

    Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να προχωράω σταθερά μπροστά με αισιοδοξία και απαίτηση για την πορεία της χώρας, κοιτώντας όμως ταυτόχρονα πίσω, στις ρίζες μας, διατηρώντας την προσήλωση σε αρχές και αξίες. Ότι η συνέπεια λόγων και έργων, η μαχητικότητα και η διαρκής επαφή με τους πολίτες έχουν αναντικατάστατη αξία.

    Ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με τα κοινά από τα φοιτητικά σας χρόνια. Πόσο εύκολο ήταν να «ενσωματωθείτε» σε έναν τόσο δύσκολο και ανδροκρατούμενο χώρο όπως η πολιτική. Συναντήσατε εμπόδια;

    Έχετε δίκιο. Από αρκετά νέα ασχολήθηκα με την πολιτική και μάλιστα όχι στις ανθηρές εποχές για το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, όταν το ΠΑΣΟΚ στοχοποιούταν και καθυβριζόταν και όταν πολλά ευνοημένα στελέχη του έσπευδαν να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας σ΄ αυτό ένα νέο όχημα για την εξουσία. Δεν ήταν εύκολη η πορεία και τα εμπόδια πολλά. Πολλά εμπόδια και δυσκολίες προέρχονταν ασφαλώς και από το γεγονός ότι δυστυχώς στην χώρα μας ο χώρος της πολιτικής είναι ανδροκρατούμενος. Αν δούμε τι ποσοστό βουλευτών, Υπουργών, Δημάρχων είναι γυναίκες, θα κατανοήσουμε καλύτερα αυτή την ανισορροπία στο ποσοστό ανδρών και γυναικών που είναι μεγαλύτερη από πολλές χώρες της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να προχωράς, να αντιμετωπίζεις τα εμπόδια, να μπορείς να πείσεις τους πολίτες ότι αξίζεις να σε εμπιστευτούν, να στηριχθούν σε σένα. Αυτό κάνω και εγώ.

    Η οικογενειακή σας πολιτική παράδοση, συνετέλεσε στη πιο γρήγορη ανέλιξή σας ή η καταξίωσή σας έγκειται ολοκληρωτικά σε δική σας προσωπική δουλειά;

    Καταρχάς οφείλω να σας πω, ότι η δράση του πατέρα μου ως ενεργός πολίτης, βουλευτής, και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι για μένα πηγή έμπνευσης. Η ανιδιοτέλειά του, η αστείρευτη διάθεση προσφοράς, η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, το πείσμα του να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα ήταν πάντα μια πολύτιμη πυξίδα για μένα. Θέλω να πιστεύω ότι προσπαθώ να βαδίζω σ΄ αυτά τα χνάρια. Αυτή είναι η «προίκα» μου από τον πατέρα μου και ταυτόχρονα η απαιτητική παρουσία του στο πλάι μου, με απόψεις και σκέψεις για τις οποίες συχνά διαφωνούμε. Δεν προέρχομαι από «τζάκι» για να το πούμε απλά. Προσπάθησα πολύ για να εκλεγώ, ιδιαίτερα στον Δυτικό Τομέα και αυτό το οφείλω και στον πατέρα μου και τους δικούς μου ανθρώπους, φίλους, συμπατριώτες αλλά και στις χιλιάδες ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και δημιουργήσαμε ένα δεσμό πορευόμενοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

    Έχετε δημιουργήσει σημαντικές φιλίες σε αυτό το χώρο;

    Ο χώρος της πολιτικής είναι δύσκολος, απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Πιστεύω όμως στις ανθρώπινες σχέσεις και τις φιλίες που στηρίζονται πρώτα απ΄ όλα στην ειλικρίνεια. Ασφαλώς, σε όλη αυτή την πορεία, στους αγώνες για να βελτιωθούν τα πράγματα στον Δυτικό τομέα , για να προχωρήσει η χώρα, στις προσπάθειες για να ανέβει και πάλι το ΠΑΣΟΚ, έχω δημιουργήσει ισχυρές και δυνατές φιλίες και αυτό θεωρώ ότι είναι πραγματικά πολύτιμο και αναντικατάστατο.

    Πόσο εύκολο είναι να είστε μητέρα 3 κοριτσιών και πολιτικός με ατέλειωτα ωράρια και συνεχείς συζητήσεις; Υπάρχει χρόνος για «υγιή» προσωπική ζωή;

    Ασφαλώς και δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί κόπο και χρόνο. Μητέρα τριών κοριτσιών, σύζυγος και πολιτικός είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο ο κάθε ρόλος έχει μια αξία , δεν μπορεί να υποβαθμίζεται και πρέπει να τον ζεις ολοκληρωτικά. Αυτό κάνω, προσπαθώντας να είμαι ενεργή, δραστήρια Βουλευτής, σωστή μητέρα και σύζυγος. Οι ώρες είναι ατέλειωτες, υπάρχουν μέρες μεγάλης κούρασης, πιστεύω όμως ότι αν θες να έχεις ουσιαστική κοινωνική και πολιτική προσφορά οι θυσίες αξίζουν. Σε αυτή την συνεχή προσπάθεια η οικογένειά μου είναι μια αστείρευτη πηγή δύναμης για να συνεχίζω.
    giannakopoulou-messinia-gnoristetinellada.jpg
    Ας αλλάξουμε θέμα…αν και μεγαλώσατε Αθήνα, κατάγεστε από το Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας. Όπως μας έχετε εκμυστηρευτεί η Μεσσηνία είναι «Ιερά χώματα» για εσάς. Ποιες είναι οι παιδικές αναμνήσεις από εκεί;

    Πράγματι κατάγομαι από το Παλαιόκαστρο ή αλλιώς Ξεροκάσι, ένα από τα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας, το οποίο αγαπώ πολύ και προσπαθώ να επισκέπτομαι με κάθε ευκαιρία. Η Μεσσηνία, η ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι ένα σημείο αναφοράς για εμένα, συνδεδεμένο με αγαπημένους φίλους και συγγενείς και πανέμορφες παιδικές αναμνήσεις. Θυμάμαι κυρίως τα υπέροχα καλοκαίρια στο χωριό μου αλλά και στην Καλαμάτα με τα ξαδέρφια μου με πολλή αγάπη και συγκίνηση.

    Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος για χαλάρωση όταν πηγαίνετε στα πάτρια εδάφη;

    Βρίσκομαι διαρκώς στη Μεσσηνία, άλλωστε πολιτεύτηκα εκεί πρώτη φορά και οι συμπατριώτες μου μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν βουλευτή τους το 2009 και το 2012. Έχω κυριολεκτικά γυρίσει κάθε χωριό και πόλη της Μεσσηνίας άπειρες φορές και είναι δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα σε τόσα πολλά και όμορφα μέρη. Όμως θα έλεγα ότι χαλαρώνω πραγματικά όταν βρίσκομαι στις Κιτριές, ένα πανέμορφο και ήσυχο λιμανάκι αρκετά κοντά στην Καλαμάτα, στο Δήμο Αβίας. Κάθε φορά που κατεβαίνω στη Μεσσηνία θα κλέψω λίγο χρόνο για να πάω στις Κιτριές, να χαλαρώσω με την οικογένεια μού και να βρεθώ με καλούς φίλους. Ειδικότερα το Πάσχα, είναι μαγευτικά και κατανυκτικά, καθώς η περιφορά του Επιταφίου και το κάψιμο του Ιούδα γίνονται στη θάλασσα.

    Ποια αξιοθέατα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ο τουρίστας;

    Είναι πραγματικά πολλά! Ο επισκέπτης της Μεσσηνίας έχει τόσα πολλά να δει, πραγματικά πολλές επιλογές. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι αγαπούν τη Μεσσηνία και έρχονται ξανά και ξανά. Υπέροχες παραλίες από άκρη σε άκρη αλλά και ο Ταϋγετος, από τα πιο όμορφα και επιβλητικά βουνά της πατρίδας μας για πεζοπορία, τα κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης, η αρχαία Μεσσήνη, τα ανάκτορα του Νέστωρα στην Χώρα, η πανέμορφη Πύλος, οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο, η παλιά πόλη της Καλάματας, η πανέμορφη Κυπαρισσία, η γραφική Φοινικούντα και φυσικά η μεσσηνιακή Μάνη με την Καρδαμύλη και τη Στούπα και τα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής μανιάτικα χωριά.

    Τέλος, θεωρείτε ότι η Μεσσηνία έχει τη φήμη και τις τουριστικές υποδομές που της αξίζουν ή χρειάζεται ενίσχυση με κονδύλια και έργα;

    Τα τελευταία χρόνια η Μεσσηνία έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον ξένο τουρισμό. Υπάρχουν πολύ σημαντικές τουριστικές υποδομές και έργα που έχουν υλοποιηθεί, ξενοδοχειακές μονάδες και οδικοί άξονες που έχουν αναβαθμίσει τον τόπο μας. Σίγουρα όμως υπάρχουν και πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι και οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό προσέχουν ιδιαίτερα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και έχουν συμβάλλει καταλυτικά στο να γίνει η Μεσσηνία από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

    Αναζήτηση

    Αποθήκευση
    Cookies user preferences
    Χρησιμοποιούμε cookies βασισμένα στο νόμιμο συμφέρον και τη συγκατάθεσή σας για να διασφαλίσουμε την ορθή χρήση του δικτυακού μας τόπου. Με την απόρριψη τους η σελίδα μπορεί να μην αποκρίνεται όπως πρέπει.
    Αποδοχή όλων
    Απόρριψη όλων
    Περισσότερα
    Marketing
    Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
    Facebook
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    DoubleClick/Google Marketing
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Analytics
    Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
    Snowplow
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Google Analytics
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Cookies
    SpCookie
    Αποδοχή
    Απόρριψη