Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Έμη Λιβανίου: Η Κορινθία πρέπει να επενδύσει στο χειμερινό τουρισμό!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Η δημοσιογράφος, Έμη Λιβανίου, μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr για τις ομορφιές του τόπου της καθώς επίσης και για τα επαγγελματικά της σχέδια…
Μεγαλώσατε στο Κιάτο Κορινθίας. Τι νοσταλγείτε από τα παιδικά σας χρόνια εκεί;

Λατρεύω το Κιάτο, Κορινθίας!  Έχω υπέροχες παιδικές αναμνήσεις.  Έχω μεγαλώσει  με τη μυρωδιά της θάλασσας. Θυμάμαι το πρώτο Δημοτικό του Κιάτου, που έμπαιναν σταγόνες από το νερό της θάλασσας τον χειμώνα.  Γενικά, η φουρτουνιασμένη θάλασσα για εμένα είναι τα παιδικά μου χρόνια.
 
Η Κόρινθος συνδυάζει βουνό και θάλασσα αρμονικά ενώ παράλληλα ικανοποιεί τόσο τις οικογένειες όσο και τους εργένηδες. Πώς γίνεται αυτό;

Βασικά, είναι ένας οικογενειακός προορισμός η Κορινθία και ειδικά το Κιάτο. Έχει πολλούς κοντινούς  προορισμούς και μπορείς ανά πάσα στιγμή να τους επισκεφθείς, όπως είναι το Ξυλόκαστρο και  το Λουτράκι.  Η  παραλία του Κιάτου έχει γίνει από τις πιο εμπορικές,  με μπαρ-ρεστοράν  και πολύ ωραία καφέ, στην ουσία  είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα κοσμοπολίτικο  νησί .  Επομένως σαν προορισμό ,  τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 Η Κόρινθος είναι γνωστή για τη κορινθιακή σταφίδα και τα αμπέλια. Για τί άλλο φημίζεται;

Έχουμε το Νεμεάτικο κρασί. Και το λευκό και το κόκκινο είναι φανταστικά και βραβευμένα και στο εξωτερικό. Είναι και πολλά άλλα βραβευμένα με ωραίες ποικιλίες. Έχουμε τη κορινθιακή σταφίδα, έχουμε το λάδι μας . Βγάζουμε πολύ ωραίο λάδι. Βιολογικό παρθένο μοναδικό. Όπως επίσης εσπεριδοειδή, λεμόνια και πορτοκάλια καθώς επίσης και πολλά νόστιμα ψάρια.

 Τι  πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνουν οι Δήμοι Κορινθίας για καλύτερη τουριστική ανάπτυξη;

Γενικά, οι Δήμοι πιστεύω ότι κάνουν επένδυση στο τουρισμό! Ωστόσο,  θα μπορούσαν να επενδύσουν περισσότερο  στο χειμερινό τουρισμό! Προορισμοί,  όπως είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας και η Νεμέα,  θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλύτερα.

 Θα επιστρέφατε μόνιμα στο Κιάτο;

Δεν το αποκλείω. Είμαι κυρίως όμως παιδί της πόλης. Στο Κιάτο μου αρέσει να πηγαίνω τις γιορτές και το καλοκαίρι. Αν σταματούσα τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μου στην Αθήνα, με πολύ μεγάλη μου χαρά. Θα ήταν το όνειρό μου!
emi-livaniou-2.jpg
 Συχνά σας βλέπουμε να ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Τι είναι αυτό που σας γοητεύει περισσότερο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες που έχετε ταξιδέψει;

 Η Ελλάδα είναι η χώρα μου αλλά λόγω δουλειάς έχω κάνει αρκετά ταξίδια .  Αντικειμενικά είναι η πιο όμορφη χώρα  και έχουμε το πιο ωραίο οικόπεδο στον κόσμο.

 Τι είναι αυτό που αποκομίσατε από τη μέχρι τώρα πορεία σας στη τηλεόραση;

Τηλεόραση κάνω από πάντα και για πάντα. Και στο Huff post αυτό που κάνω είναι τηλεοπτικό. Κάνω συνεντεύξεις. Η τηλεόραση είναι η μορφή της δημοσιογραφίας που εγώ αγαπώ. Μου αρέσει να κάνω συνεντεύξεις και δη τηλεοπτικές. Οπότε,  η τηλεόραση είναι το αγαπημένο μου μέσο. Φέτος, μάλιστα, κλείνω και είκοσι χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης.

 Ποιος είναι ο επαγγελματικός σταθμός που σας εδραίωσε στον χώρο, κατά τη γνώμη σας;

Σίγουρα το Star. To Star ήταν από τα πιο σημαντικά και νομίζω ότι το Huff post είναι αυτό που συνεχίζει πολύ δυνατά στη ζωή μου.

 Στον χώρο της τηλεόρασης υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσε να φτάσει κάποιος για να κρατήσει ή να αποκτήσει μία καρέκλα;

Δεν ξέρω οι άλλοι, εγώ ποτέ δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο και δεν μου έχει τύχει κιόλας. Αν ποτέ συμβεί και ξεπερνά  τις δικές μου δυνάμεις, έχω φύγει. Έχω δουλέψει πολύ με το κεφάλι ψηλά. Έχω δημιουργήσει πραγματικές φιλίες μέσα στο χώρο. Αληθινούς φίλους, ανθρώπους που είναι οικογένειά μου. Λειτουργώ πάρα πολύ συναισθηματικά και δένομαι με τους ανθρώπους.

 Έχετε δεχτεί κάποιο «πισώπλατο χτύπημα»;

Τα αφήνω πίσω μου αυτά. Πάω παρακάτω και κοιτάζω τα καλά. Άλλωστε αυτά συμβαίνουν και σε άλλες δουλειές. Χαίρομαι τη δουλειά μου και περνάω καλά.

 Αν σας γινόταν πρόταση από κάποιο κανάλι,  τι είδους εκπομπή θα προτιμούσατε;

Δεν νομίζω ότι είναι οι εποχές που έχεις τη πολυτέλεια να επιλέγεις. Όποια πρόταση γίνει, με το καλό να έρθει. Εγώ είμαι πολύ καλά επαγγελματικά. Εκτός από το Huff post , έχω και την έκδοσή μου (ετήσιο λεύκωμα)  που  πηγαίνει καλά. Είμαι καλά.
Image
Αναφέρεστε στο λεύκωμα «Η Δύναμη της Προσφοράς». Πόσο σημαντική είναι η προσφορά και ο εθελοντισμός στις μέρες μας;

Πάρα πολύ σημαντικά. Είναι δύσκολες εποχές.  Θεωρώ ότι όσοι έχουνε,  θα  πρέπει να προσφέρουνε. Ευτυχώς, υπάρχουν ιδρύματα, όπως είναι, « Η Καλλιπάτειρα», το «Μαρία Κάλλας» και άλλα,  τα οποία έχουν ως βασικό άξονα τον άνθρωπο και προσφέρουνε.

Πώς προέκυψε η ιδέα  έκδοσης του λευκώματος;

Είναι ένα περιοδικό, το οποίο το είδα στο εξωτερικό, το 2011 και το έφερα στην Ελλάδα, το 2012. Προβάλλει ιδρύματα τα οποία προσφέρουνε  κάθε χρόνο σε διαφορετικούς τόπους και σκοπούς . Και αυτό είναι αρκετά  σημαντικό.

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Ποια είναι η γνώμη σας για το εθνικό αυτό θέμα;

Επειδή κατάγομαι από τη Μακεδονία,  η Μακεδονία είναι ελληνική και μιλάει ελληνικά.  ΤΕΛΟΣ!
Ετικέτες: ,

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση