Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Βούλα Πατουλίδου: Τα αθλητικά κέντρα για ΑΜΕΑ, θα αυξήσουν τον αθλητικό τουρισμό.

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
 Η χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, Βούλα Πατουλίδου μιλάει στο gnoristetinellada.gr για τις αθλητικές υποδομές και τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης.
1. Τα τελευταία χρόνια πανελλαδικά ανεβαίνει συνεχώς ο συνεδριακός, ιατρικός αλλά και θρησκευτικός τουρισμός. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε κάτι ανάλογο να συμβεί και με τον αθλητικό τουρισμό;  

Εννοείται! Και το θέλουμε και το επιδιώκουμε και τον υποστηρίζουμε. Ως πόλη έχουμε πλούσιο υλικό και τα προαπαιτούμενα για να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για τον Αθλητικό Τουρισμό. Δεν είμαστε Βαρκελώνη αλλά στην Θεσσαλονίκη έχουμε μια «μεγάλη αθλητική καρδιά και πολύ όμορφες αθλητικές ιστορίες». Υπάρχουν ομάδες και αθλητικές προσωπικότητες με ιστορία, με μεγάλη ενεργό δράση και πρωταθλητισμό, με φιλάθλους, ναυταθλητικές διοργανώσεις κι επιδόσεις που μαγνητίζουν τουρίστες και ταξιδιώτες.
 
2. Τί  δυνατότητες υπάρχουν για κάτι τέτοιο προπάντων όσον αφορά την περιοχή της Θεσσαλονίκης; Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει;

Έχουμε γήπεδα, κολυμβητήρια κι αθλητικά κέντρα αλλά το σημαντικότερο όπως λέμε και μέσα από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης «η Θεσσαλονίκη αγαπάει τον αθλητισμό». Κι αυτό είναι το σημαντικότερο… Σε ολόκληρη την πόλη και τα προάστια της , δεκάδες αθλητικοί χώροι, ανοιχτοί και κλειστοί, είναι γεμάτοι πάντα από τα αθλητικά της σωματεία αλλά και το κοινό για εκμάθηση, προπόνηση, αναψυχή.

Στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004(Καυταντζόγλειο και της Τούμπας, γήπεδα με ιστορία ενός αιώνα) και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα αλλά και στις εγκαταστάσεις των συλλόγων, τα δημοτικά γήπεδα και γυμναστήρια, τα ιδιωτικά αθλητικά κλαμπ, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης ασχολούνται με το σπορ που αγαπούν.

Δεν υπάρχει αγώνισμα στο οποίο η Θεσσαλονίκη δεν έχει κάποια δράση και είμαστε μοναδικοί να δημιουργούμε ατμόσφαιρα σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα! Κάθε χρόνο  στους  αθλητικούς μας χώρους φιλοξενούνται σημαντικές Παγκόσμιες ή Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε διαφορετικά αθλήματα. Οι αθλητικές διοργανώσεις είναι αυτές που αναπτύσσουν τον αθλητικό τουρισμό κι έχουμε δείγματα προοπτικής τα τελευταία χρόνια, πχ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushin (Καράτε) που διοργανώθηκαν.

Αύξησαν την επισκεψιμότητα και ας μην ήταν από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα στην Ελλάδα. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει  φυσικά χαρίσματα για αθλήματα του ανέμου. Υπάρχει υψηλό επίπεδο ναυταθλητισμού και μουσεία με στόχο τον αθλητισμό, όπως το Ολυμπιακό Μουσείο και της ΧΑΝΘ στο Μπάσκετ. Η πόλη μας είναι γνωστή και από τον χαρακτηρισμό της «μπασκετομάννας»... Αν δουλέψουμε μ' αυτά που έχουμε και προσθέσουμε αθλητικά κέντρα για ΑΜΕΑ που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο νομίζω ότι θα έχουμε τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στον Αθλητικό τουρισμό.
Βούλα Πατουλίδου
3. Ως παλιά  ολυμπιονίκης πρωταθλήτρια,σας λείπει το ταρτάν; Η επιθυμία να αγωνιστείτε ξανά;

Πρώην πρωταθλήτρια και εσαεί Ολυμπιονίκης και αθλήτρια. Βεβαίως και μου λείπει! Η αίσθηση του αγώνα είναι μοναδική. Είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Αλλά να πω και αυτό… Και τώρα αγώνας είναι, αυτό που κάνω στην Αυτοδιοίκηση. Αγώνας διαρκής, σκληρός, επίπονος και δύσκολος! Μόνο σε αυτόν τον αγώνα η νίκη μετράει για όλους, για την κοινωνία, για όλη τη Θεσσαλονίκη.

4. Ως Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πιστεύετε ότι τα υπάρχοντα αθλητικά κέντρα είναι ικανά να παρέχουν όλες τις ανάγκες των αθλητών ή των επίδοξων πρωταθλητών;

Ως Aντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα σας έλεγα το εξής: Τα αθλητικά Κέντρα και οι Αθλητικοί χώροι είναι αρκετοί. Εκείνο όμως που πρέπει να προσέξουμε γιατί δυσχεραίνει την χρήση τους είναι η φθορά και η ημιτελής -πολλές φορές- κατασκευή τους.

5. Εάν ήσασταν πρωθυπουργός της Ελλάδος για μία ημέρα,τί θα αλλάζατε;

Την γραφειοκρατία. Την διαχρονική μας αγκύλωση! Θα προσπαθούσα να εφαρμοστεί η ισονομία, ανεξαρτήτως αξιώματος.
Ετικέτες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση