Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Αργύρης Νταουλιάρης: Η κανονικότητα θα επέλθει στα τέλη του 2021!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Ο γενικός διευθυντής λειτουργίας και ποιότητας  των ξενοδοχείων Amalia και ιδρυτής της Innjobs.net, κος Αργύρης Νταουλιάρης, με ξενοδοχειακές  και οικονομικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχοντας διατελέσει σε νευραλγικές θέσεις μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr. Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχολιάζει και δίνει τις δικές του απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, τα οικονομικά πακέτα στήριξης, τις ολοένα αυξανόμενες ξενοδοχειακές επενδύσεις, τη στελέχωση των επιχειρήσεων αλλά και το βιβλίο που έγραψε πρόσφατα.
Τα τελευταία χρόνια είστε γενικός διευθυντής λειτουργίας και ποιότητας σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Amalia με πολυετή πείρα στο κλάδο της εστίασης και του τουρισμού. Είστε αισιόδοξος με το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου ; Πώς βλέπετε τα πράγματα;

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά είμαι σίγουρος πως με την  επανατοποθέτηση του προϊόντος μας θα κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα.  

Πώς μπορούμε να έχουμε μία επιτυχημένη επανεκκίνηση τουρισμού;
 
Με εμβολιασμό, test αλλά και άνοιγμα σταδιακά των παραδοσιακών αγορών μας.
 
Στο παγκόσμιο σύνθημα «All you want is Greece», θεωρείτε ότι θα ανταποκριθούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Θεωρώ πως το οποιοδήποτε σύνθημα δηλώνει παρουσία αλλά και ο εμβολιασμός και τα μέτρα ασφαλείας θα μας κατατάξουν στους πράσινους προορισμούς.  

Η Κυβέρνηση εξήγγειλε οικονομικά πακέτα στήριξης ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, όπου θα αποτελέσουν και την «αιχμή του δόρατος» στο νέο εγχείρημα. Θεωρείτε ότι είναι αρκετά για να ανακάμψει γρήγορα ο τουρισμός και η οικονομία των επιχειρήσεων; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να βοηθήσει;

Η κυβέρνηση σταδιακά εξαγγέλλει συνεχώς μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν τον εργοδότη αλλά και τον εργαζόμενο. Έχω εμπιστοσύνη.  

Ο υπουργός τουρισμού, κ Θεοχάρης, δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης για τους επενδυτές. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία έντονη  επιχειρηματικότητα στο ξενοδοχειακό κλάδο. Πολλά νέα ξενοδοχεία. Ευοίωνο μεν επισφαλές δε. Κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνονται τέτοιες επενδύσεις;

Η κάθε επένδυση στην χώρα μας είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένη με ορίζοντα χρόνου
daouliaris-gnoristetinellada.jpg
Ο όμιλος Amalia Hotels δραστηριοποιείται τόσο με ξενοδοχεία πόλεως όσο και με επαρχιακά. Ποια θα ανακάμψουν πιο γρήγορα;
 
Τα ξενοδοχεία Amalia είναι ένα ιδιαίτερο διαχρονικό προϊόν. Οι παραδοσιακές αγορές του θα ανοίξουν σταδιακά όπως και η Αθήνα που έχει εξαιρετικό location
αλλά και φήμη city hotel. Όλα θα ξεκινήσουν να επανέρχονται στην κανονικότητά τους στα τέλη του 2021. Φυσικά και πιο πριν θα δημιουργήσουμε τις
προδιαγραφές όπως πάντα για την βιωσιμότητά μας.

Εσείς έχετε κρατήσεις αυτή τη περίοδο; Σε ποια αγορά απευθύνεστε;

Έχουμε κάποιες κρατήσεις. Απευθυνόμαστε στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην Αμερικάνικη, η οποία θα καθυστερήσει λίγο.  

Ο κλάδος της εστίασης «χωλαίνει» όσον αφορά στη στελέχωσή του. Που πιστεύετε έγκειται το πρόβλημα;
 
 Δεν νομίζω ότι «χωλαίνει».  Ωστόσο, πρέπει να διαθέτουμε οργανωμένα γραφεία H/R. Σωστή προετοιμασία, σωστή αξιολόγηση και έρευνα προσωπικού.

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος επιτυχημένος Hotel Manager;

Αγαπώντας αυτό που κάνει και έχοντας πάθος, πιστεύοντας σε αυτόν και στην ομάδα του.

Ποια ήταν τα στάδια της καριέρα σας πριν να ασχοληθείτε με τη γενική διεύθυνση των ξενοδοχείων;
 
Είχα την τύχη να ξεκινήσω από πολύ χαμηλά και να γνωρίσω αρκετά από τα τμήματα του ξενοδοχείου αποκτώντας εμπειρία και γνώση. Ανάλογα όμως τον τύπο
του ξενοδοχείου αλλά και το τμήμα που δουλεύεις εξελίσσεσαι και το αγαπάς σε βάθος. Όλα εκφράζουν ξενοδοχειακή κουλτούρα. Για παράδειγμα εγώ ξεκίνησα
στην υποδοχή και τις κρατήσεις, αργότερα ασχολήθηκα με τις κεντρικές αγορές και τον έλεγχο. Παράλληλα όμως δούλεψα πολύ σε όλα τα τμήματα του F&B και ειδικά στις κουζίνες του ξενοδοχείου για να μάθω τη σίτιση. Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως ασχολούμαι πλέον περισσότερο με τα υπόλοιπα τμήματα του HR department και τις πωλήσεις. Άρα, είναι ένας κύκλος πραγμάτων και εμπειριών με στόχο τον πελάτη και την φιλοξενία.

Κλείνοντας, πώς προέκυψε η ιδέα της συγγραφής του εύστοχου βιβλίου «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου»;

Το «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου» ήρθε έτσι απλά. Έχοντας διατελέσει F&B Director σε ξενοδοχεία 5 αστέρων αλλά και αγαπώντας πολύ το τμήμα του επισιτισμού
αποφασίσαμε με έναν εξαιρετικό φίλο και συνάδελφο Philippe Geneletti να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο για τα πρωινά. Θέλαμε να αναδείξουμε την σύνθεση
εδεσματολογίου, το προϊόν μας αλλά και να ταξιδέψουμε μέσω των συνταγών τον αναγνώστη σε δύο χώρες, την Ελλάδα και την Γαλλία. Θεωρώ πως τα καταφέραμε. Αξίζει αυτό το δίγλωσσο βιβλίο να το έχει κάποιος στην βιβλιοθήκη του.
Image

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση