Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τί συμβαίνει με το αεροδρόμιο της Πάρου;

Αίσια έκβαση αποτελεί  τελικά για τους κατοίκους της Πάρου το νέο εγχείρημα για το αεροδρόμιό της. Σύμφωνα με πληροφορίες της Naxospress, το παλιό αεροδρόμιο του κυκλαδίτικου νησιού περνάει στο δήμο και γίνεται Νοσοκομεία και κατοικίες…

Με τελεσίδικη μάλιστα απόφαση του Εφετείου Αιγαίου ο χώρος του παλιού αεροδρόμιου, ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Πάρου, και διατάσσει το Δημόσιο να αποδώσει ολόκληρη την έκταση του παλιού αεροδρομίου. Με βάση τα σχέδια αξιοποίησης περιμένουμε την  ανέγερση μικρού νοσοκομείου. τη δημιουργία ενός οικισμού με εργατικές κατοικίες, καταστήματα και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας .

 Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Πάρου κ Μάρκος Κωβαίου δήλωσε:

 «Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί νίκη – δικαίωση για τη Διοίκησή μας, προς όφελος του νησιού και των δημοτών. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου Αιγαίου που αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου  του χώρου του παλιού αεροδρομίου, αναγνωρίζοντας την κυριότητά του στον Δήμο Πάρου. Με τη δεδομένη απόφαση ανοίγει πλέον  ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής. Στα σχέδια μας είναι η παραχώρηση έκτασης  με σκοπό τη μελλοντική ανέγερση ενός μικρού νοσοκομείου. Ενώ με τον κεντρικό σχεδιασμό, στο υπάρχον οικόπεδο προβλέπεται η κατασκευή ενός  οικολογικού οικισμού που θα περιλαμβάνει εργατικές κατοικίες που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη στέγασης των δημοσίων λειτουργών, καταστήματα και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας».
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση