Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

1.500 πτήσεις περισσότερες φέτος στην Ελλάδα

Η TUI επενδύει περαιτέρω στην ελληνική αγορά καθώς το 2019 πρόκειται να διεξάγει 13.500 πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, ενισχύοντας τις συχνότητες σε Ρόδο, Ηράκλειο και Κω, έναντι 12.000 πτήσεων που πραγματοποίησε το 2018.

Βάσει αυτού, η TUI κατέθεσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τις προτάσεις της για τη βελτίωση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει το metaforespress.gr απέστειλε επιστολή στην ΥΠΑ, στην οποία παρουσιάζει τις θέσεις της για την ενίσχυση της αποδοτικότητας της εναέριας κυκλοφορίας. Αφού πρώτα εξάρει τον επαγγελματισμό και τη συνεργασία που είχε, μεταξύ άλλων, με τους Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη θερινή περίοδο του 2018, ο ταξιδιωτικός όμιλος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο ως προορισμός επιλογής για τους επιβάτες μας, θα ζητούσαμε το ίδιο επίπεδο συνεργασίας κατά το επόμενο έτος.

Έχοντας αυτό υπόψη, υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μελλοντικά:

• Να υπάρξει επικέντρωση στη μείωση των καθυστερήσεων στις αφίξεις, οι οποίες μέχρι σήμερα οφείλονται σε έλλειψη προσωπικού,

• Να υπάρξει επιπλέον επικέντρωση στον συντονισμό μεταξύ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των διαχειριστών των αεροδρομίων,

• Να υπάρξει επαρκής αριθμός ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα μικρότερα ελληνικά νησιά για την προβλεπόμενη αύξηση της αεροπορικής κίνησης και των υπερπτήσεων.

Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε στενότερα με την Αρχή, για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ευημερούσα περίοδο το 2019».

Σημειώνεται ότι, το 2018 η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ διαχείρισης πτήσεων και διακίνησης επιβατών, ενώ διαρκής είναι η προσπάθεια ενίσχυσης του σώματος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Το ΑΣΕΠ δημοσιοποίησε τους 47 επιλαχόντες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τον διαγωνισμό του 2015 και τα αεροδρόμια στα οποία θα τοποθετηθούν, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους ήδη 32 που έχουν απορροφηθεί από την ΥΠΑ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ ανακοίνωσαν, τον Νοέμβριο, ότι το σώμα των ελεγκτών θα ενισχυθεί με έως 70 μετατάξεις.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση