Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Θετικές οι προοπτικές για την κρουαζιέρα

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έπειτα από μια τριετή κρίση λόγω γεωπολιτικών εντάσεων εμφανίζουν σημαντικοί προορισμοί, λιμάνια και χώρες υποδοχής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ωθώντας τις εταιρείες του κλάδου της κρουαζιέρας να κάνουν λόγο για θετικές προοπτικές για τη βιομηχανία στην Ανατολική Μεσόγειο και να προσβλέπουν σε αυξημένη δραστηριότητα αλλά και κεδροφορία για την νέα χρονιά.

Κατά πολλούς μάλιστα η ανάκαμψη της περιοχής, ήρθε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, χάρη στην συνεπή επίδοση της Ελλάδας η οποία κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι να ανακάμψει ο προορισμός της Τουρκίας. Στην ανάκαμψη ωστόσο συνέβαλε και η επανένταξη τόσο του Ισραήλ όσο και της Αιγύπτου στα δρομολόγια κρουαζιέρας με υψηλή εμπορική αξία, αφού με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται και η ποικιλομορφία της περιοχής.

Εξίσου θετική εκτιμάται και η επέκταση του παγκόσμιου στόλου η οποία αναμένεται να αυξήσει την συνολική διαθεσιμότητα κλινών κατά 7,5% μέσα στη νέα χρονιά. Αποτέλεσμα της αύξησης δυναμικότητας του κλάδου, είναι και η διαμόρφωση νέων μοντέλων για την αξιοποίηση του στόλου και την ανάπτυξη νέων αγορών, ενώ αναμένονται και σημαντικές ανακατατάξεις στόλων, με την παραγγελία πλοίων νέας γενιάς και συνεχή αναβάθμιση των υπαρχόντων κρουαζιερόπλοιων.

Παράγοντες του κλάδου πλέον αναμένουν να διαπιστώσουν αν οι στρατηγικές εξελίξεις θα καταφέρουν να εδραιώσουν εκ νέου την Ανατολική Μεσόγειο ως κορυφαία περιοχή ανάπτυξης της κρουαζιέρας μέσα στο 2019.

Για το λόγο αυτό μάλιστα παράγοντες του κλάδου και διεθνείς οργανώσεις θα δώσουν ραντεβού για να συζητήσεις τις προαναφερθείσες προοπτικές στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρονιά-ρεκόρ στις ναυπηγήσεις νέων πλοίων, καθώς τα 24 κρουαζιερόπλοια που τίθενται σε λειτουργία το 2019 αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει δρομολογηθεί ποτέ μέσα σε μία μόνο χρονιά. Συνολικά, θα προστεθούν στην παγκόσμια δυναμικότητα 42.488 νέες κλίνες, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με επικερδή τρόπο», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε, διοργανώτριας του Posidonia Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της στο φετινό Posidonia Sea Tourism Forum η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). Η επιλογή αυτή της CLIA Europe ερμηνεύεται ως μια ξεκάθαρη δήλωση αναφορικά με την εμπορική δυναμική της Ανατολικής Μεσογείου και το μελλοντικό της ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο συνολικά.

Το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum θα παρουσιάσει μια συνολική ανάλυση της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και των προοπτικών ανάπτυξής της με βάση τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις. Στόχος του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum είναι να παρουσιάσει μία επισκόπηση της ανάπτυξης της σύγχρονης κρουαζιέρας και να αναδείξει νέες μεθόδους συνεργασίας ως πιθανά «κλειδιά» για τη βελτίωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της βιομηχανίας και των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και των προορισμών της Ανατολικής Μεσογείου. Για το λόγο αυτό το Forum θα εξετάσει τους παράγοντες που διαμορφώνουν την παγκόσμια δυναμική της βιομηχανίας κρουαζιέρας και τις οικονομικές παραμέτρους που καθορίζουν τις επιλογές των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων που αφορούν νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, νέες τεχνολογίες, εναλλακτικά καύσιμα, την ανάγκη ανάπτυξης των υποδομών και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA). Αργυροί Χορηγοί είναι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η HEMEXPO και Χάλκινοι Χορηγοί είναι η Air France - KLM - Delta, το Ακτίνα Travel Group, η Global Ports Holding και η Celestyal Cruises.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση