Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ναύπακτος: Επέκταση χερσαίας ζώνης του λιμανιού

Εγκρίθηκε η επέκταση της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού δυτικά της πόλης μέχρι την ανατολική όχθη του χειμάρρου Βαρειά.

Η προτεινόμενη λιμενική εγκατάσταση στη θέση Βαρειά της Ναυπάκτου:


1. Θα αποσυμφορήσει τον αρχαίο λιμένα της Ναυπάκτου από σκάφη επισκεπτών που λόγω έλλειψης λιμενικής υποδομής τον χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους, επιβαρύνοντας σημαντικά το μνημείο.

2. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τοπικών σκαφών τα οποία σήμερα επιβαρύνουν τον αρχαίο λιμένα της Ναυπάκτου που είναι διατηρητέο μνημείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μία πλευρά την πλημμελή εξυπηρέτηση των σκαφών και από την άλλη την σημαντική επιβάρυνση του μνημείου το οποίο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να έχει απαλλαγεί από αυτές τις δραστηριότητες.

3. Βρίσκεται σε σημείο που ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των διερχόμενων σκαφών.

4. Θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της τουριστικής κίνησης της Ναυπάκτου αφού θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζερόπλοια μικρού και μεσαίου μεγέθους που διέρχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.

5. Θα μπορεί να εξυπηρετεί και υδροπλάνα ως εκ τούτου θα λειτουργεί και ως υδατοδρόμιο

6. Θα καλύψει ανάγκες εμπορικού λιμένα για την περιοχή, δεδομένου ότι σήμερα τέτοιες ανάγκες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον υφιστάμενο αρχαίο λιμένα που ουσιαστικά είναι μνημείο.

7. Θα κατασκευασθεί σε απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από τον αρχαίο Λιμένα της Ναυπάκτου και σε σημείο που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση μέσω του παραχειμάρρειου δρόμου (βαρειάς).
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση