Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αμπελόκηποι - Μενεμένη: Ειδικοί κάδοι για τις ανάγκες της κεντρικής αγοράς

Στην ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας προχωρά ο δήμος, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις υποδομές του, ενώ παράλληλα έδωσε στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης 30 ειδικούς κάδους μεγάλης χωρητικότητας.

Η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε τέσσερα νέα καροτσάκια καθαριότητας, με τα οποία θα βελτιωθεί ο χρόνος και η ποσότητα αποκομιδής απορριμμάτων από δημόσιους χώρους. Ειδικότερα τα νέα χειροκίνητα μηχανήματα προβαίνουν στο άδειασμα μικρών καλαθιών, στο σκούπισμα αποτσίγαρων και χαρτιών περιτυλίγματος που πετιούνται στα πεζοδρόμια.

Η υπηρεσία καθαριότητας προέβη στην προμήθεια και τοποθέτηση 30 νέων μεγάλων μεταλλικών κάδων στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), οι οποίοι δεν οξυδώνονται από τα υγρά που αφήνουν τα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Κουσίδη, οι κάδοι που αποτελούσαν αίτημα της διοίκησης της αγοράς, τοποθετήθηκαν ήδη στο χώρο, ενώ είναι προϊόντα νέας τεχνολογίας που αποτρέπουν τη διάβρωση και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Έτσι, όπως, είπε, το προηγούμενο διάστημα προμηθεύτηκε και αντικατέστησε παλαιούς και φθαρμένους κάδους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Μάλιστα λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας συνεχίζουν καθημερινά τις εργασίες απολύμανσης των δημοτικών κτηρίων, οδών, πλατειών και παιδικών χαρών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας γενικότερα.

«Πρωί και βράδυ τα συνεργεία του δήμου προχωρούν σε νεφώσεις απολύμανσης σε όλους τους κοινόχρηστους, σε στάσεις λεωφορείων και γενικότερα χώρους, όπου περνούν οι πολίτες» σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κουσίδης, προσθέτοντας ότι ανάλογο πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί και την περασμένη άνοιξη, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο δήμος πάντως αναφορικά με τα σχετικά ζητήματα της καθαριότητας έχει μόνιμα ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι δημότες. (τηλ. 2310724617).

Επίσης, υπενθυμίζει καθημερινά στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα παγκάκια, τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές και τα όργανα γυμναστικής για την ελεύθερη άσκηση πριν την παρέλευση τουλάχιστον μίας ώρας από την διαδικασία απολύμανσης.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση