Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το Ηράκλειο, ο πιο ανθεκτικός ευρωπαϊκός προορισμός

Η τελευταία έκδοση του ECM-ForwardKeys Quarterly Barometer, που δημοσιεύθηκε από κοινού από την εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Cities Marketing, αποκαλύπτει ότι οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί της Ευρώπης ενόψει της καταστροφικής πανδημίας του COVID-19 είναι τα hotspot αναψυχής.

Έως τις 27 Οκτωβρίου, οι συνολικές εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, υπολείπονταν κατά 85,6% πίσω από εκείνες την αντίστοιχη χρονική στιγμή πέρυσι. Χαρακτηριστικά, το Παρίσι, που είναι συνήθως ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης, ανέβηκε στην κορυφή, παρ‘όλο που οι κρατήσεις του είναι 82,3% πίσω από τα επίπεδα του 2019.

Στην κατάταξη των πιο «ανθεκτικών» μεγάλων πόλεων της ΕΕ (δηλαδή πόλεις με μερίδιο τουλάχιστον 1% των διεθνών αφίξεων), τα νέα δεν είναι τόσο άσχημα και ένα κοινό σημείο αναφορά είναι ότι όλες είναι σημαντικοί προορισμοί αναψυχής. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ηράκλειο της Κρήτης, με τις κρατήσεις πτήσεων να είναι μόνο 25,4% λιγότερες από τα επίπεδα του 2019. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Φαρό, η “πύλη” προς την περιοχή του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η οποία είναι γνωστή για τις παραλίες και τα θέρετρα του γκολφ, με -48,7%. Οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από την Αθήνα (-71,4%), τη Νάπολη (-73,4%) και τη Λάρνακα (-74,2%). Οι υπόλοιπες πόλεις, κατά φθίνουσα σειρά, είναι το Πόρτο (-74,5%) η Πάλμα Μαγιόρκα (-74,6%), η Στοκχόλμη (-75,8%), η Μάλαγα (-78,2%) και η Λισαβόνα (-78,8%).
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση