Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Μητσοτάκης: Πρόσωπο της εξωστρέφειας η Θεσσαλονίκη

Ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, απηύθυνε χαιρετισμό και εγκαινίασε τα γραφεία του Κέντρου. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα θα κάνει την γ’ δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Περήφανος Έλληνας και Σαλονικιός

Περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά εγκαινιάζοντας τα δύο παγκόσμια κέντρα της Pfizer που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό. Τα δυο παγκόσμια κέντρα, ψηφιακής καινοτομίας και εξυπηρέτησης επιχειρησιακών λειτουργιών της εταιρείας, εξυπηρετούν την Pfizer σε όλο τον κόσμο. Ήδη εργάζονται 500 επιστήμονες, οι περισσότεροι με μεταπτυχιακούς τίτλους και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν πίσω για να δουλέψουν για την Pfizer. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ στα επόμενα 10 χρόνια η επένδυση της Pfizer στην πόλη θα δημιουργήσει, κεφάλαιο άμεσα και έμμεσα 650 εκατ. ευρώ, ενώ θα προσθέτει κάθε χρόνο 0,4% στο ΑΕΠ της πόλης

Ο κ. Μπουρλά είπε ότι νιώθει μεγάλη συγκίνηση και ότι περίμενε αυτή τη μέρα, σημειώνοντας ότι η επένδυση της Pfizer αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, που εδραιώνεται ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Ευχαρίστησε το ΑΠΘ, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις αρχές για την υποστήριξη τους στο να πραγματοποιηθεί η επένδυση.

«Πόλη με καρδιά και ψυχή»

Ο επικεφαλής της Pfizer έκανε λόγο για περισσότερες από 1.100 εργασίας που θα δημιουργήσουν τα δύο κέντρα στην Θεσσαλονίκη. Την χαρακτήρισε «πόλη με καρδιά, με ψυχή» και πρόσθεσε ότι μπορεί να συγκριθεί με λίγες πόλεις στον κόσμο. «Είμαι γεμάτος αναμνήσεις αλλά και αισιοδοξία και προσδοκίες για αυτό που θα κάνουμε εδώ», τόνισε κλείνοντας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα τεχνολογίας Χρίστος Δήμας τόνισε ότι είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης η έρευνα και η καινοτομία και απένειμε το βραβείο της pfizer στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Εlevate Greece στην start up εταιρεία του Ανέστη Φαχαντίδη.

Μητσοτάκης: Επένδυση -σταθμός στη Θεσσαλονίκη

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα ο 'Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

"Πρόσωπο της εξωστρέφειας η Θεσσαλονίκη"

«Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης» συνέχισε ο πρωθυπουργός . «Η Θεσσαλονίκη γίνεται πρόσωπο της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί».

Μιλώντας στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» για να συμπληρώσει: «Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμά μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».

Περί εμβολιασμών

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια έκανε αναφορά και στα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει με τη σειρά της την Pfizer, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, με το να βελτιώσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «οι ανεμβολίαστοι είναι σήμερα οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που είπε πριν ο Άλμπερτ, ας ακούσουμε την επιστήμη. Δυστυχώς στην χώρα μας πεθαίνουν καθημερινά 20,30,40 άνθρωποι η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών ανεμβολίαστοι. Εγώ προσωπικά θα πάω να κάνω τώρα την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου έχουν υπαγορεύσει οι ιατροί. Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο
Το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer είναι ένα από τα έξι κέντρα της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων και Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση