Οδοιπορικά

Περιηγηθείτε μαζί μας στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και εξερευνήστε μοναδικές περιοχές με χαρακτηριστικές ομορφιές

Μύκονος: ξενάγηση στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας

Αλεξίας Φεσσά
της αρθρογράφουΑλεξίας Φεσσά
Το «νησί των ανέμων», η Μύκονος είναι ο πιο κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός της χώρας μας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, στους οποίους συγκαταλέγονται πολλές διασημότητες διεθνούς εμβέλειας. Ωστόσο η Μύκονος διαθέτει και άπειρες ομορφιές. Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί ο επισκέπτης αξίζει να αδράξει την ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιον από τους πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και να θαυμάσει από κοντά την ιδιαίτερη παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του νησιού.
Οι Ανεμόμυλοι

Σήμα κατατεθέν της Μυκόνου οι ανεμόμυλοι της, είναι διεθνώς αναγνωρίσιμα, χάρη στις άπειρες φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ των επισκεπτών. Στέκουν σ’ ένα ύψωμα, στη συνοικία του Κάστρου στη Χώρα και πρόκειται για επτά τριώροφα οικοδομήματα κυλινδρικού σχήματος, με μικρά παράθυρα και κωνική ξύλινη οροφή.

Η «Μικρή Βενετία»

Ανάμεσα Κάστρου και Σκάρπας είναι η γραφική γειτονιά που με τα πολύχρωμα μπαλκόνια της και τα ξύλινα «μπουντιά» κρέμεται - θαρρείς - πάνω από την θάλασσα. Μπορεί να απολαύσει κανείς από εδώ σίγουρα ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Tο Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα της Μυκόνου. Πρωτο-λειτούργησε το 1580. Το συγκρότημα του Μοναστηριού είναι ιδιαιτέρως γραφικό και τα ασπροβαμμένα κτίριά του δίνουν έμφαση στην ιδιαιτερότητα του χώρου, αλλά και του νησιού γενικότερα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Χτισμένο το 1902, το μουσείο στεγάζει πολλά εκθέματα της περιοχής. Βρίσκεται στην Χώρα και θεωρείται ως ένας σημαντικός πολιτισμικός πόλος έλξης για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Η Εκκλησία της Παραπορτιανής

Πρόκειται για την πιο πολυφωτογραφημένη εκκλησία της Μυκόνου. Είναι ένα σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών, με τις τέσσερεις από αυτές (Άγιος Ευστάθιος, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Σώζων, Αγία Αναστασία) να αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος και την πέμπτη να επικάθεται ως τρούλος. Η γραφική εκκλησία συνδυάζει την ομορφιά με πλούσια ιστορική κληρονομιά. Η κατασκευή της ξεκίνησε στα μέσα του 15ου αιώνα. Οι λευκοί τοίχοι της εκκλησίας, το λευκό είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Μυκόνου, έρχονται σε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αντίθεση με το έντονο μπλε του ουρανού και της θάλασσας αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη για τους φωτογράφους.

Ο Φάρος του Αρμενιστή

Κτίστηκε το 1891 και προσφέρει μια από τις πιο υπέροχες θέες στο νησί. Μάλιστα το νησί της Τήνου φαίνεται να είναι τόσο κόντα ώστε η θέα θα σας δώσει τη ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να αγγίξετε το νησί με τα χέρια σας. Θα μπορείτε επίσης να χαζέψετε τα διάφορα πλοία που πηγαινο-έρχονται στο νησί καθώς και το υπέροχο τοπίο που περιβάλλει τον φάρο.
Tο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου

Λειτουργεί από το 1985 και είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να μάθουν σχετικά με τη ναυτική ιστορία του νησιού, αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής.

Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα παλιό διώροφο αρχοντικό, κοντά στο κάστρο της Μυκόνου. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν τεράστια συλλογή από κλειδιά, χειροποίητα ενδύματα, κεντήματα, φωτογραφίες και γκραβούρες, παλιά έπιπλα και εργαλεία.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εκτός των 10.000 τόμων της, η Βιβλιοθήκη στεγάζει μια πλούσια συλλογή από φωτογραφίες, έγραφα του 18ου και του 19ου αιώνα, χαρακτικά κ.α. Βρίσκεται στην Αγία Κυριακή στη Χώρα, στο ισόγειο του θαυμάσιου αρχοντικού Καμπάνη (18ος αιώνας).

Παραλίες

Η παραλία Super Paradise είναι η διασημότερη παραλία του νησιού, με αμμουδιά και καταγάλανα νερά και προσφέρεται για κάθε είδους θαλάσσια σπορ. Έχει ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, αφού εκεί βρίσκεται το Super Paradise Club, το γνωστότερο μέρος ξεφαντώματος στο νησί. Ακριβώς δίπλα της βρίσκεται η παραλία Paradise, μια μεγάλη οργανωμένη παραλία με παχιά άμμο και φυσική σκιά. Η Ψαρρού είναι άλλη μία κοσμική και οργανωμένη παραλία του νησιού, όπως και ο Πλατύς Γιαλός και το Καλό Λειβάδι. Η Ελιά είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία της Μυκόνου. Από ήσυχες παραλίες προτείνεται η Φτελιά, που είναι πολύ κοντά στη Χώρα, η Μεγάλη Άμμος στα νότια και ο Φωκός, που ενδεικνύεται και για γυμνισμό. Ο Καλαφάτης είναι η μοναδική παραλία της Μυκόνου που περιτριγυρίζεται από δέντρα και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση