Αρχαιολογικοί Χώροι

Ανακαλύψτε τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους και περιηγηθείτε ακολουθώντας τα ίχνη του Ελληνικού πολιτισμού

Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Σάμης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη της Κεφαλονιάς έχει μια βόλτα στην αρχαία πόλη της Σάμης… Μιας πόλης που είναι χτισμένη στους πρόποδες δύο λόφων, του Παλαιοκάστρου και των Αγίων Φανεντών.

Η αρχαία Σάμη ήταν μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα ισχυρή, την οποία ίδρυσε ο Αγαίος, γιός του  βασιλιά της Αρκαδίας Λυκούργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχαιολόγων, η πόλη της Σάμης κατοικείτο από την παλαιολιθική εποχή, ενώ στην  διάρκεια των Ελληνιστικών χρόνων αναπτύχθηκε κυρίως λόγω του εμπορίου και της υλοτομικής εκμετάλλευσης της  κεφαλληνιακής ελάτης.
Κεφαλονιά - Αρχαία - Σάμη
Οι ανασκαφές που έλαβαν χώρα στο νησί έφεραν στο φως τμήματα από δύο ακροπόλεις καθώς και τα κυκλώπεια τείχη της αρχαίας πόλης, η οποία έστεκε βορειότερα της σημερινής. Η αρχαία πόλη της Σάμης είχε έκταση 3.400 εκταρίων και είχε οχυρωμένα τείχη με 22 πύλες εισόδου. Ακόμα, διέθετε υδραγωγείο, θέατρο, ένα Ρωμαϊκό μέγαρο γνωστό ως Ρακόσπιτο, τμήμα του οποίου σώζεται, καθώς και τρεις θολωτούς τάφους του 3ου αιώνα π.Χ.

Ευρήματα, περισσότερο κινητά, από την αρχαία πόλη της Σάμης μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Αργοστολίου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση