Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Summer Nostos Festival 2017

Ο νόστος για τον καθένα μας είναι σίγουρα μοναδικός αλλά όταν πρόκειται για καλοκαιρινές αναμνήσεις σίγουρα ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό όλων μας... η ξεγνοιασιά. To Summer Nostos Festival (SNFestival) έρχεται αυτόν τον Ιούνιο, προτείνοντας έναν νόστο σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού, με μια εβδομάδα δωρεάν εκδηλώσεων για όλους από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τo SNFestival 2017, το οποίο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF), μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσαμε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι ξεχωριστό!

Πάνω από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και συντελεστές συνεργάζονται δημιουργικά και προσφέρουν περισσότερες από 75 εκδηλώσεις, σε 5 σκηνές και πολλούς άλλους χώρους στο ΚΠΙΣΝ. Μουσική, χορός, αθλητισμός,  συζητήσεις, τέχνες και αρχιτεκτονική συναντιούνται σε μια εβδομάδα από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν και επιπλέον δράσεις, όπως προβολές, ξεναγήσεις και μαγικά δρώμενα, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα στο οποίο υπάρχει κάτι για τον καθένα.
Summer Nostos Festival 2017
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις της εβδομάδας:

Καγιάκ στο Κανάλι
(18- 22Ιουνίου από τις 18:00- 20:00): Η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας.

Αναρρίχηση για Μικρούς & Μεγάλους
(19- 23 Ιουνίου από τις 18:30- 21:30 & 24-25 Ιουνίου από τις 10:00- 20:00): Μια μοναδική πίστα αναρρίχησης περιμένει μικρούς και μεγάλους στους πίδακες νερού.
 
Capoeira για μικρούς και μεγάλους
(18, 22 Ιουνίου από 19:30- 20:30): Στον χώρο του Ξέφωτου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν  αφρο-βραζιλιάνικη τέχνη, που εμπεριέχει στοιχεία χορού, ακροβατικών, μουσικής και φιλοσοφίας.

Αρχιτεκτονική Έκθεση «Piece by Piece - Renzo Piano Building Workshop»
(18- 25 Ιουνίου από τις 06:00 έως τις 00:00): Στο κτίριο του Φάρου καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας η έκθεση «Piece by Piece - Renzo Piano Building Workshop» περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων τριάντα ετών από το Renzo Piano Building Workshop. Αποτελείται από 18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, αφιερωμένα το καθένα σε ένα έργο.
WWF Fish forward
(18 - 20, Ιουνίου 2017, 18:30 - 20:30): Το WWF στήνει μια διαφορετική ψαραγορά στους Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και, μαζί με τους ψαρομάγους του, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ.
 
Γιώργος Κουμεντάκης: Έσσεται Ήμαρ
(Κυριακή 18 Ιουνίου, Παραστάσεις στις 19:00 & στις 23:00 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ): Το έργο σταχυολογεί το στιχουργικό υλικό του από τα δύο έπη του Ομήρου και ακολουθεί τη δομή της αναγεννησιακής όπερας. Γράφτηκε το 1986, ύστερα από παραγγελία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, και παίχτηκε στο Ηράκλειο, το Όσλο και το Βερολίνο. Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
 
Land Art
(18 - 21 Ιουνίου, 2017, 18:30 - 20:30, Εσπλανάδα): Η Εσπλανάδα γεμίζει με χρώματα και υφές και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του φυσικού και δημόσιου περιβάλλοντος… Συντελεστές: Αιμιλία Μπαντούνα (ζωγράφος, εκπαιδευτικός).
 
Συναυλία Νίκος Πορτοκάλογλου
(Κυριακή 18 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Ο ροκ τραγουδοποιός, Νίκος Πορτοκάλογλου, έρχεται με ανανεωμένο ήχο στη Σκηνή του Ξέφωτου, επιχειρώντας ένα Restart, μία επανεκκίνηση.
 
Έκθεση φωτογραφίας Γιάννης Μπεχράκης
(18-25 Ιουνίου, 2017, 9:00 - 22:00, 2ος Όροφος ΕΒΕ): O διεθνώς αναγνωρισμένος φωτοδημοσιογράφος Γιάννης Μπεχράκης στην πρόσφατη δουλειά του αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
 
Bang on a Can All-Stars, Anthracite fields
(Κυριακή 18 Ιουνίου, 21:00, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ): Με διεθνή παρουσία 30 χρόνων, οι Bang on a Can All-Stars εμφανίζονται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και μεταφέρουν το κοινό στις απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης μέσα από μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία βραβευμένη τόσο για τη μουσική όσο και για τη συνολική ατμόσφαιρα που δημιουργεί.
 
Χέντελ: Μουσική των Νερών & Μουσική για τα Βασιλικά Πυροτεχνήματα
(Κυριακή 18 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου παρουσιάζει στη Σκηνή του Καναλιού δύο εμβληματικά έργα του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, από τα ελάχιστα κομμάτια κλασικής μουσικής που έχουν γραφτεί για υπαίθριους χώρους.
 
STREB Extreme Action
(18- 22 Iουνίου, 2017, 19:30, Λαβύρινθος): Αψηφώντας τους νόμους της φυσικής, η ομάδα «ηρώων-δράσης» με την ονομασία Streb Extreme Action, της πολυβραβευμένης χορογράφου Elizabeth Streb, καταλαμβάνει τον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για μια σειρά παραστάσεων που θα κόψουν την ανάσα. Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Λαβύρινθο.
 
Τουρνουά Ξιφασκίας
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 18.00 -21.30, Στίβος): Μυαλό και σώμα συνδυάζονται σε μια ιδιαίτερη δραστηριότητα που αφορά μικρούς και μεγάλους.
 
Ρομποτική
(19, 21 Ιουνίου 2017, 18:00 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος):  Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι - είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι.
 
Wordless Music Orchestra: Jackie / Under the Skin
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, Jackie: 19:00 / Under the Skin: 23:00, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ): Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την προβολή των ταινιών Jackie και Under the Skin, με ζωντανή εκτέλεση από την Wordless Music Orchestra των ορχηστρικών κομματιών της μουσικής τους επένδυσης, δημιουργημάτων της διακεκριμένης συνθέτριας Mica Levi. Επισημάνσεις: Οι ταινίες θα προβληθούν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η ταινία Under the Skin είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
 
Park Games
(18, 20, 21 Ιουνίου από 18:00 έως19:30 & Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 20:30 , Στίβος): Μια σειρά από ψυχαγωγικά παιχνίδια κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων μέσα από τα οποία οικογένειες θα γνωρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
 
The Rehearsal Room: Bang on a Can - All Stars
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 19:00 - 19:30 , Xώρος Δοκιμών Χορωδίας στην ΕΛΣ): Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα επιμεληθεί και θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Επισημάνσεις: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.
 
Το Κουιντέντο του Δ. Καλαντζή & η Καμεράτα
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή με καλεσμένο το βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν την παράσταση Modes & Moods (Τρόποι & Διαθέσεις) βασισμένη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
 
Bang on a Can All-Stars - Brian Eno's Music for airports
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Με διεθνή παρουσία 30 χρόνων, οι Bang on a Can All-Stars, έρχονται στη σκηνή του Καναλιού με την  σύνθεση Music for Airport, δημιουργία του καταξιωμένου συνθέτη Brian Eno, η οποία αποτελεί τον πρόδρομο της μουσικής κατηγορίας ambient...
 
Κουαρτέτο εγχόρδων ETHEL Documerica
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 19:30, Εναλλακτική Σκηνή στην ΕΛΣ): Οι ETHEL, το καινοτόμο κουαρτέτο εγχόρδων από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, αριστοτεχνικές συνθέσεις από τη δισκογραφική  δουλειά με τίτλο Documerica. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
Kim Jones
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 09:00, Ακρόπολη): Περφόρμανς σε δρόμους της Αθήνας που θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη στις 19 Ιουνίου (9:00πμ) και θα καταλήξει στο ΚΠΙΣΝ στις 21 Ιουνίου (18:00μμ-19:00μμ).
 
Τι σημαίνει σήμερα για μας το δημοτικό τραγούδι;
(Δευτέρα 19 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Το δημοτικό τραγούδι εξακολουθεί στο πέρασμα των χρόνων να συγκινεί με την τριπλή του υπόσταση (λόγος - μέλος - χορός), αλλά και να κινεί το ενδιαφέρον της φιλολογίας, σαν τυπωμένο ανάγνωσμα ποιητικής τάξεως πλέον.
 
Μικροί & Μεγάλοι Εν Δράσει
(20, 25 Ιουνίου 2017, 19:00 - 20:30 , Ξέφωτο): Με οδηγό την καλή συνεργασία, θα δημιουργηθούν ομάδες με άτομα ηλικίας 15 έως 50 ετών, οι οποίες καλούνται να ανακαλύψουν τρόπους για να ολοκληρώσουν διάφορες δοκιμασίες…
 
Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 18.00 - 21.30, Στίβος): Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, με το γνωστό παρατσούκλι πινγκ-πονγκ, το οποίο προήλθε από τον ήχο του παιχνιδιού για άτομα κάθε ηλικίας & φυσικής κατάστασης…
 
Kindergarten
(20,22 Ιουνίου, 2017, 18:00 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος): Στο Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τα παιδιά 3-5 ετών θα ασχοληθούν με διάφορα δημιουργικά παιχνίδια κατασκευών και ζωγραφικής, ανακαλύπτοντας την χαρά της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας.
 
The Rehearsal Room: K. Mourad & K. Azmeh
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 18:30 - 19:00)
&  The Rehearsal Room: string quartet Ethel
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 20:30 - 21:30) στον Xώρο Δοκιμών Χορωδίας: Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.
 
Black Art Jazz Collective
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Η σκηνή του Καναλιού υποδέχεται την μπάντα των Black Art Jazz Collective για μια μοναδική παράσταση όπου η τζαζ μας συστήνεται ξανά μέσα από τους αυθεντικούς ήχους.
 
Συζήτηση Renzo Piano - Michael Kimmelman
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 19:00, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ): Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Renzo Piano, επιστρέφει στην Αθήνα για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον κριτικό αρχιτεκτονικής των New York Times, Michael Kimmelman, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
Λένα Πλάτωνος & Guests
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Τα ποιήματα της σπουδαίας Αμερικανίδας Emily Dickinson συναντούν τις μελωδίες μιας από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες μουσικούς, της Λένας Πλάτωνος, σε μια βραδιά με αριστουργηματικές συνθέσεις…
 
Kevork Mourad & Kinan Azmeh "Home within"
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 19:30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ): Δύο εξίσου δυναμικές μορφές εκφραστικής τέχνης, η μουσική και η ζωγραφική, συνδυάζονται σε μια μαγευτική εμπειρία, μέσα από τις συνθέσεις του Kinan Azmeh και τις ζωγραφικές δημιουργίες του Kevork Mourad. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)
 
Ανάγνωση της Γυναίκας της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού
(Τρίτη 20 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Η Γυναίκα της Ζάκυθος είναι για πολλούς το καλύτερο έργο του Σολωμού, ένα σύνθετο και πρωτοποριακό λογοτεχνικό εγχείρημα.
 
The Rehearsal Room: Mélanie De Biasio
(Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19:00 - 19:30, Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ): Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record… Οι απρόβλεπτες συνομιλίες με την Kafka συνεχίζονται στο για την The Cinematic Orchestra στις 21:00. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.
 
Mélanie De Biasio
(Τετάρτη 21 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Μία από τις πιο ιδιαίτερες εκπροσώπους της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, η Mélanie De Biasio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Σκηνή του Καναλιού.
 
The Cinematic Orchestra
(Τετάρτη 21 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Η σκηνή του Ξέφωτου γεμίζει με τους ατμοσφαιρικούς και αινιγματικούς ήχους της βρετανικής μπάντας Cinematic Orchestra, μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά της με τίτλο To Believe.
 
Sussan Deyhim: Beauty and the beast
(Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19:30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ): Συνθέτρια, τραγουδίστρια και performer, η Sussan Deyhim έγινε γνωστή για τη δημιουργία μιας μοναδικής ηχητικής και φωνητικής γλώσσας εμποτισμένης με την αίσθηση του τελετουργικού και του άγνωστου. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
Άγγελος Σικελιανός, Μήτηρ Θεού. 100 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση
(Τετάρτη 21 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Πριν από εκατό χρόνια, τον Απρίλιο 1917, ο Σικελιανός αρχίζει να δημοσιεύει στο περιοδικό Λόγος ένα από μεγαλύτερα ποιήματα της νεοελληνικής – γιατί όχι συνολικά της ελληνικής; – ποίησης, το Μήτηρ Θεού.
 
Τουρνουά Ευστοχίας
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 18:00 - 20:30 , Εσπλανάδα): Ηρεμία, συγκέντρωση, σταθερότητα, καλή όραση και σιγουριά στην λήψη αποφάσεων θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά επίτευξης των στόχων που σας περιμένουν σε αυτό το τουρνουά που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά).
 
Circus Cosmos
(22-23 Ιουνίου, 19:30, 23:00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ): Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ο μάγος Mark Mitton μαζί με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή θα φιλοξενήσουν ένα θεαματικό show με performers από ολόκληρο τον κόσμο. Ακροβατικά, ζογκλερικά, χορός, κωμωδία, μαγικά και άλλα πολλά θα σας συναρπάσουν…
 
Saul Williams “MartyrLoserKing”
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Ο καλλιτέχνης-ακτιβιστής Saul Williams έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου, για να εμπλέξει και να προβληματίσει το κοινό με την πιο πρόσφατη δημιουργία του με τίτλο MartyrLoserKing.
 
The Rehearsal Room: Bryan Doerries
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 19:00 - 19:30) & The Rehearsal Room: Saul Williams (Πέμπτη 22 Ιουνίου, 21:00 - 21:30) στον Xώρο Δοκιμών Χορωδίας της ΕΛΣ: Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record… Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.
 
Θέατρο του Πολέμου Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 20:30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ): Η Αντιγόνη του Σοφοκλή μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή από την ομάδα Theater of War. Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
DÉS/ÉQUILIBRE/S
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Ο κλασσικός και ο σύγχρονος χορός αλληλοεπιδρούν στην υδάτινη σκηνή του Καναλιού, σε μια παράσταση, υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη.
 
Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη…
 
Mieskuoro Huutajat - Η Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν
(Πέμπτη 22 Ιουνίου, 19:00, Αγορά): Περφόρμανς από την φινλανδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Petri Sirviö…
 
SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 8.40, Κανάλι): Ο καθιερωμένος πλέον βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN, η εκκίνηση του οποίου δίνεται με την δύση του Ηλίου επιστρέφει στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, καλώντας μικρούς και μεγάλους να τρέξουν μαζί σ’ ένα συμβολικό αγώνα με εκκίνηση το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό το ΚΠΣΝ.
 
Kids Athletics
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 18:00 - 21:30, Στίβος): Μια ομαδική δραστηριότητα με στόχο την γνωριμία των παιδιών, από 4 έως 12 ετών, με τον κόσμο του κλασικού αθλητισμού μέσα από παιχνίδια προσαρμοσμένα στις αναπτυξιακές τους ανάγκες.
 
On Display-Athens | Heidi Latsky & Apostolia Papadamaki
(23-25 Ιουνίου 2017, 19:30, Πίδακες Νερού): Το ON DISPLAY / ATHENS αποτελεί μία αποδομημένη έκθεση τέχνης/επίδειξη μόδας, έναν σχολιασμό για το σώμα ως θέαμα και για την εμμονή μας με την εικόνα του σώματος…
 
The Rehearsal Room: Heidi Latskyn & Apostolia Papadamaki
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 18:00 - 18:30 , Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ): Απρόβλεπτες συνομιλίες με την Kafka… Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.
 
MEΛΙSSES
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Οι MΕΛΙSSΕS μεταφέρουν την ενέργεια και το δυναμισμό τους στο "Party Zone” του Summer Nostos Festival…
 
Tigue
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 20:00, Κανάλι): Οι Tigue, μια ξεχωριστή μπάντα μουσικών με κρουστά, έρχονται να πλημμυρίσουν τη σκηνή του Καναλιού με το ιδιαίτερο μουσικό τους στυλ…
 
Alex Cruz
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 23:00, Ξέφωτο): O Alex Cruz έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου για ένα DJ set με επίκεντρο τη μουσική και το συναίσθημα…
 
Η πνευματική μαρτυρία της Σιμόν Βέιλ
(Παρασκευή 23 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Η πνευματική μαρτυρία της Σιμόν Βέιλ (1909-1943)…
 
Τουρνουά Αντιπτέρισης
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 18.00 - 21.30, Στίβος): Στην αντιπτέριση (ή αλλιώς badminton) το μπαλάκι να διαθέτει φτερά με αποτέλεσμα η τροχιά του να είναι ασυνεπής και σχετικά μη προβλέψιμη. Δοκιμάστε αυτή την ευχάριστη παραλλαγή του τένις στον Στίβο του ΚΠΙΣΝ.
 
Wakeboard Show
(24, 25 Ιουνίου 2017, 20:00 - 20:30 , Κανάλι): Οι θεατές θα παρακολουθήσουν τολμηρά άλματα, σε απόσταση αναπνοής από τον αθλητή…
 
Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για Παιδιά
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 18:00 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος): Εκπαιδευτική δραστηριότητα με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές και διαδικασίες της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της ευαισθητοποίησης όλων μας για την προσφορά στην ζωή…
 
Η σημασία της Μεταρρύθμισης στον δυτικό πολιτισμό
(Σάββατο 24 Ιουνίου, Πύργος Βιβλίων, EBE): Πέντε αιώνες από τη θυροκόλληση των 95 θέσεων του Λουθήρου…
 
Ο Garry Kasparov παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 19:00, Λαβύρινθος): Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα έχουν δεκαπέντε σκακιστές και σκακίστριες 10-12 ετών στο ΚΠΣΝ σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση με τον κορυφαίο αθλητή…
 
Eleanor Friedberger
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 19:30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ): Η ταλαντούχα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger, σε μια συναυλία που καλύπτει το σύνολο της δισκογραφίας της… Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
YO LA TENGO
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Μια από τις πιο αγαπημένες αμερικάνικες μπάντες, με παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή για περισσότερα από 30 χρόνια, έρχονται στη σκηνή στο Ξέφωτο…
 
Πάρις Λεγάκης
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 19:00, Ξέφωτο): Σε αυτό το έργο, ο Πάρις Λεγάκης ενορχηστρώνει έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ μίας ομάδας μεταναστών και μίας ομάδας δικηγόρων, ενώ την δράση πλαισιώνει ζωντανή μουσική…
 
Toshi Reagon & BIGLovely
(Σάββατο 24 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Η Toshi Reagon, η γυναίκα σύμβολο του σύγχρονου, δυναμικού και πρωτοποριακού στοιχείου της Αμερικάνικης μουσικής σκηνής, έρχεται με τη μπάντα της, τους BIGLovely στη σκηνή του Καναλιού.
 
Ο Δρόμος της Περιπέτειας
(24 Ιουνίου , 10:00 - 20:00 & 25 Ιουνίου από τις 12:00 - 20:00, Εσπλανάδα): Ένα φουσκωτός δρόμος 100 μέτρων γεμάτος προκλήσεις, ένταση και περιπέτεια σας καλεί να τον διασχίσετε και σας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στην ισορροπία…
 
Family Adventure
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 09:00 - 11:00, Στίβος): Το Family Adventure αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή αγώνα περιπέτειας για όλη την οικογένεια…
 
Μonika
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 22:00, Ξέφωτο): Η Μόνικα με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύχρονης Μουσικής της ΕΡΤ…
 
Jonathan Toubin soul clap and dance off
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 23:00, Ξέφωτο): Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός χορού σας περιμένει για να δείξετε τις ικανότητες και τις αντοχές σας, ή απλώς για να διασκεδάσετε…
 
Λεωνίδας Καβάκος & Enrico Pace
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 20:30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ): Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Janáček, Schubert, Debussy και Beethoven για βιολί και πιάνο… Επισήμανση: Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
 
Charlotte Rampling - Sonia Wieder-Atherton: The Night Dances
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 19:30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ): Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ φιλοξενεί για μια μοναδική παράσταση δυο εμβληματικές καλλιτέχνιδες, την ηθοποιό Charlotte Rampling και τη μουσικό Sonia Wieder-Atherton σε μια μοναδική performance… Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)
 
«Βλέπω μπροστά μου το γκρεμό, όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο»
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 18:30, Πύργος Βιβλίων, EBE): Με αφορμή τη συμπλήρωση πεντηκονταετίας από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών (21η Απριλίου 1967), συζητάμε την παρέμβαση των λογοτεχνών και διανοουμένων στη δημόσια σφαίρα στα δίσεχτα χρόνια της χούντας.
 
Tania Bruguera
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 19:00, Αγορά): O Ψίθυρος του Τάτλιν #6 (Εκδοχή για την Ελλάδα) θα αναβιώσει μία από τις σημαντικότερες και πιο αμφιλεγόμενες συμμετοχικές περφόρμανς της καλλιτέχνιδας…
 
Nickel & Dime OPS
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι): Ύστερα από έξι χρόνια εμφανίσεων στη Νέα Υόρκη και δύο άλμπουμ, οι Nickel and Dime OPS ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Καναλιού.
 
Circus Party
(Κυριακή 25 Ιουνίου, 20:30, Λαβύρινθος): Μια γιορτή για το τέλος των εκδηλώσεων με τον Λάμπρο Φισφή και τον μάγο Mark Mitton…
Τηλέφωνο: 21 6809 1000
Ιστότοπος: www.snfestival.org
 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση