Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Γιορτή Πορτοκαλιού στο Άργος

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο προγραμματίζεται στο Άργος η διεξαγωγή της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού, με τη συμβολή της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Αργολίδα, τόπος πλούσιος σε εσπεριδοειδή, φημίζεται για τα πορτοκάλια της, αφού γύρω από την πόλη απλώνονται μεγάλα περιβόλια.

Όταν ολόκληρη η πόλη αλλάζει όψη, η γιορτή πορτοκαλιού θα επισφραγίσει αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο κρατώντας ζωντανή την παράδοση για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να πάρουν πολύ νόστιμα γλυκίσματα πορτοκαλιού, πίτες, μαρμελάδες και άλλα προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της γιορτής πορτοκαλιού.

Η Κατακεκρυμμμένη, Παναγία του Βράχου, Πορτοκαλούσα

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα πορτοκάλια του Άργους δεν λείπουν ποτέ από το στολισμό για τη γιορτή της Κατακεκρυμμμένης, Παναγίας του Βράχου, Πορτοκαλούσας, η οποία θεωρείται προστάτιδα των πορτοκαλιών και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου. Η ιερή εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση βρέθηκε σε κοίλωμα του βράχου στους υπόσκαφους διαδρόμους κάτω από την εκκλησία. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη, αχρονολόγητη, με αργυρό πλαίσιο χρυσωμένο το 1876 και αναδεδειγμένη σήμερα για ιερό προσκύνημα. Η Παναγία Πορτοκαλούσα , δεσπόζει στο βράχο της Λαρίσας, αντικρίζοντας τα Δερβενάκια, τις Μυκήνες, το Ηραίο, το ίδιο το Άργος, το Αραχναίο, τα κάστρα του Αναπλιού, την Κυνουρία.

Τα πορτοκάλια του Άργους και η … Lamborghini

Εξάλλου, τα πορτοκάλια του Άργους είναι τόσο διάσημα, που ενέπνευσαν τους σχεδιαστές της Λαμποργκίνι δίνοντας στο χρώμα του μοντέλου της Aventador LP 700-4, το όνομα «Arancio Argos», που σημαίνει Αργίτικα πορτοκάλια...
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση