Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Διαδρομές στη Μάρπησσα 2017

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάρου. Τις «Διαδρομές στη Μάρπησσα»... Ένα τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών και πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στη Μάρπησσα της Πάρου.

Το φεστιβάλ έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος. Είναι σχεδιασμένο πάνω στα χαρακτηριστικά και την κλίμακα του χωριού, αναδεικνύοντας με σεβασμό την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη φυσιογνωμία αυτού του τόπου. Έχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.  Η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση των κατοίκων, των επισκεπτών και των εθελοντών συνεργούν σε ένα ξεχωριστό, δημιουργικό αποτέλεσμα.

Παρασκευή 25 Αυγούστου
19:00 – «Με ταχύτητα φωτός»:
Παιχνίδι για παιδιά δημοτικού στον χώρο της Κοινότητας Μάρπησσας.
20:00 – «Τα πολλά πρόσωπα της φωτογραφίας». Ομιλία του Πλάτωνα Ριβέλλη, φωτογράφου και δασκάλου φωτογραφίας στον Προαύλιο χώρο της Κοινότητας Μάρπησσας.
22:15 – Συναυλία: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet «Eight Winds». Με τους: Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο), Δημήτρη Εμμανουήλ (ντραμς). Στην Πλατεία του Χριστού.

Σάββατο 26 Αυγούστου
19:00 – «Πέφτει η Νύχτα στη Μάρπησσα».
Εργαστήριο κινούμενης εικόνας για την εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation για εφήβους με τον εικαστικό Μπάμπη Αλεξιάδη. Στην Αγροτολέσχη.
19:30 –  «Πυγολαμπίδες τον Αύγουστο». Αφήγηση παραμυθιών για παιδιά δημοτικού με την αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα στην πλατεία Αριστοτέλη.
20:30 – Performance «ati or, a walk of shame». Με τον καλλιτέχνη Αλέξη Φιδετζή, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης “Ο ήλιος απαγορεύεται να μπει μέσα”. Στον Άγιο Μόδεστο.
21:15 – Διάθλαση 299.792,458km/sec. Δομημένος αυτοσχεδιασμός με την Άννα Ανουσάκη, απόφοιτη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Στην Πλατεία του Χριστού.
22:00 –  Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τον Γιώργο Καλούδη στο τσέλο και την κρητική λύρα. Στον Προαύλιο χώρο της Κοινότητας Μάρπησσας.

Κυριακή 27 Αυγούστου
19: 00 – «Το γράμμα Φ κρύΦτηκε στο νησί!».
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με την  Έφη Φουρίκη, εικαστικό – παιδαγωγό τέχνης. Στην Αγροτολέσχη.
19:00 –  «Μουσικό Ταξίδι στην Ελλάδα». Από το εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού για ενήλικες με την Μάρθα Μαυροειδή. Στην Πλατεία του Χριστού.
21:15 – «Με τσαμπούνες και τουμπάκια». Με μουσικούς από την Πάρο και την Αντίπαρο. Σημείο έναρξης: Πλατεία Μύλων.
22:00 – Παραδοσιακό γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού. Στην Πλατεία Παπά Γιώργη Στάμενα.

Παράλληλα με το πρόγραμμα, τις ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:
- Σταθμοί βιωματικών δραστηριοτήτων «Στο φως»
- Προτεινόμενοι σταθμοί και επισκέψιμοι χώροι πλαισιωμένοι από βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί από την εθελοντική ομάδα διοργάνωσης των «Διαδρομών στη Μάρπησσα».
- Έκθεση φωτογραφίας του Ζαχαρία Στέλλα σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη: Για πρώτη φορά, το κοινό και οι επισκέπτες της Πάρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιδιαίτερη ματιά και αισθητική του Ζαχαρία Στέλλα, στον τόπο που ο ίδιος τόσο αγάπησε και τίμησε.
- Ομαδική εικαστική έκθεση «Ο ήλιος απαγορεύεται να μπει μέσα». Καλλιτέχνες: Χρύσα Βαλσαμάκη, Catriona Gallagher, Μιχαηλάγγελος Βλάσσης-Ζιάκας, Αλέξης Φιδετζής. Επιμέλεια: Δέσποινα Ζευκιλή

Πληροφορίες
1ον. Ώρες λειτουργίας εκθέσεων, σταθμών και επισκέψιμων χώρων από τις 19:00 έως τις 22:00.
2ον. Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις
3ον. Περισσότερες πληροφορίες: https://stimarpissa.gr/ 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση