Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Η Aratos Films παρουσιάζει την «Πολιορκία»

Η «Πολιορκία» αποτελεί την δεύτερη ταινία της τριλογίας της Aratos Films για το 1821 μετά την «Έξοδο 1826» του Βασίλη Τσικάρα και παντρεύει τη μυθοπλασία και το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια το 1822.

Υπόθεση: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.

Πληροφορίες: Η ταινία πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της τον προσεχή Οκτώβριο και για τα γυρίσματα έχουν επιλεχθεί τοποθεσίες στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσικάρα, ενώ ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας είναι οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Σοφία Μανωλάκου, Τατιάνα Μελίδου, Αντώνης Σιώπκας, Βασίλης Κανελλόπουλος και πολλοί άλλοι.

Η «Έξοδος 1826» ήταν η πρώτη ταινία της Aratos Films για την Επανάσταση του 1821 και αν και ανεξάρτητη παραγωγή και με ανεξάρτητη διανομή, κατάφερε να κόψει 20.000 εισιτήρια, ενώ κατά τις έξτρα προβολές που είχε στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς μαθητικούς-εκπαιδευτικούς χώρους, άγγιξε τους 30.000 θεατές.

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση