Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Ο Νίκος Νικολαϊδης στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εγκαινιάζει μία σειρά αφιερωμάτων σε Έλληνες σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Αυτό το τριήμερο, 5 με 7 Οκτωβρίου, τιμά τον πολυβραβευμένο κι ασυμβίβαστο κινηματογραφιστή Νίκο Νικολαΐδη.

Στην διάρκεια των εκδηλώσεων, εκτός από την προβολή των ταινιών του σκηνοθέτη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, συναυλίες καλλιτεχνών, που θα παρουσιασθούν σε διαφορετικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ. Φυσικά, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παρασκευής 6/10:
19:30 – Φάρος: Ο θάνατος μέσα στις στοές μυρίζει πάντα αγιόκλημα. Ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη, των Άγγελου Φραντζή και Νίκου Πάστρα, φτιαγμένο με υλικά από τις ταινίες του σκηνοθέτη.

Τα χρόνια της χολέρας: από την Ευριδίκη στο ζοφερό μέλλον. Σκέψεις και απόψεις σχετικά με το πώς το μέλλον γίνεται παρόν, έτσι όπως παρουσιάζεται στις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη. Συντονισμός: Αφροδίτη Νικολαΐδου, ιστορικός κινηματογράφου. Ομιλητές: Δημήτρης Παπανικολάου, αναπλ. καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Ρέα Γρηγορίου, Διδάκτωρ Ιστορίας και Δραματολογίας ΑΠΘ, Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου-Νικολαΐδου, σκηνογράφος-ενδυματολόγος.

21:00 – Πανοραμικά Σκαλιά: Dr. Albert Flipout’s one CAN band - aka Mickey Pantelous. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα! Σε μπλουζ και rock ’n’ roll κομμάτια που αγαπούσε ο Νίκος Νικολαΐδης. Nassia Gofa & Spiral Trio. Τζαζ μελωδίες από ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη.

Multifunctional Room EBE - Προβολές
17:30:Το Κορίτσι Με Τις Βαλίτσες (120’ - τηλεταινία)
19:30 Θα Σε Δω Στην Κόλαση Αγάπη Μου (110’)

Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ - Προβολές
20:00 : Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (120’)
22:00:  Singapore Sling (115’)

Πανοραμικά Σκαλιά - Προβολές
22:00: Πρωινή Περίπολος (108’)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Σάββατο 7/10:
19:00 – Φάρος: Ίχνη νικοτίνης σε γυναικεία δάχτυλα, υγραμένα μάτια και βραχνή φωνή. Από τον Βαλκάνιο στον Μοντεζούμα - το λογοτεχνικό έργο του Νίκου Νικολαΐδη. Συντονισμός: Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας-δημοσιογράφος. Ομιλητές: Άννα Πούπου, ιστορικός κινηματογράφου, Κώστας Περούλης, συγγραφέας- σεναριογράφος, Ευθύμης Μιχελουδάκης, σκηνοθέτης. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα, καθώς προβάλλονται σκηνές της, εμπνευσμένης από αυτό, ταινίας μικρού μήκους, Μόλλυ 6 με 8, του Ευθύμη Μιχελουδάκη.

20:00 – Πανοραμικά Σκαλιά: Kontrafouris-Kapadai Quartet. Τζαζ μουσικές από τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη. Gravity says_I Ηλεκτρισμένοι ήχοι και σκοτεινά ατμοσφαιρικά μονοπάτια που παραπέμπουν σε εκείνα των ταινιών του Νίκου Νικολαΐδη.

Multifunctional Room EBE – Προβολές
17:30 Lacrimae Rerum (11’ - μικρού μήκους) & Ευριδίκη ΒΑ 2037 (105’)
19:30 Singapore Sling (115’)

Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ - Προβολές
20:00 Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (110’)
22:00 Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (120’)

Πανοραμικά Σκαλιά - Προβολές
21:30 Γλυκιά Συμμορία (151’)
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση