Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

My Boat Roofed Shed: Νέα έκθεση στη Ζina Athanassiadou Gallery

Ηέκθεση αποτελείται στο σύνολό της από σχέδια, γλυπτά και ζωγραφικά έργα στα οποία το μυθοπλαστικό υποκείμενο των έργων αφορά στον ονειροπόλο χωρικό ως «περιπλανώμενο ιουδαίο» αλλά και στο ναυτικό ως homo domesticus, αναφέρει μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης. Και συνεχίζει: «το στοιχείο με το οποίο συνδιαλέγεται η εστία (τζάκι, καμινάδα, υπόστεγο, σπίτι) είναι το σχήμα του πλεούμενου (βάρκα, πλοίο, δοχείο, σχεδία) το οποίο υποκαθιστά τη μόνιμη κατοικία.

Αυτό που επικρατεί είναι ένα πλεούμενο με τη σταθερή και ριζωμένη ιδιότητα του σπιτιού. Ενώ στο βάθος του δάσους υπάρχει μία βάρκα, στον ορίζοντα της θάλασσας πλέει μία κατοικία. Αυτή η «μεταφορά» ακόμη και με την κυριολεκτική της σημασία ως μετακίνηση, δημιουργεί ερωτήματα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση και αφορούν την αποδοχή, τη φροντίδα και τη διαμονή εκείνου που περιπλανιέται».

Ο Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πολιτισμικές και ανθρωπιστικές σπουδές (MRes) στο London Consortium (Birbeck College, ICA, AA, Tate Gallery) και Arts Plastiques/Esthétiques στο Université Paris 8 (D.E.A.). Είναι Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και residensies διεθνώς. Επιλογή εκθέσεων: 2017: A Puppet Sun, NEON City Project, Αθήνα / Akademie Schloss Solitude, Στουτγκάρδη / Documenta 14, Fridericianum, Κάσελ / MHKA, Αμβέρσα / ΕΜΣΤ, Αθήνα. 2016: Casa Maauad, Μεξικό / Padiglione Arte Contemporanea, Μιλάνο. 2015: Lothringer 13, Stadtische Kunsthalle, Μόναχο / Whitechapel Gallery, Λονδίνο. 2014: Museo Tamayo, Μεξικό / BOZAR, Βρυξέλλες / MUMA, Μελβούρνη. Δίδαξε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2008-2011) με αντικείμενο τη σχέση της πρωτοπορίας με την ιδιωτικότητα. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Α.Σ.Κ.Τ. από το 2017.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 12/01/2021 Εως: 12/02/2021
Ώρες λειτουργίας: τρ, πε, πα 10.30-2 & 5.30-9 | τε & σα: 10.30-2
Τοποθεσία:
Zina Athanassiadou Gallery, π.π.γερμανού 5, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τ: 2310 275985
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση