Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Σχετικά πρόσφατη άφιξη στον πολιτισμό του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 2012 και πρόκειται για μια προσπάθεια του υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας Μάρκου Βαξεβανόπουλου και της Γεωλόγου Msc Αγγελικής Ρεϊζοπούλου.

Αποτελεί το μοναδικό Μουσείο ανάλογου περιεχομένου και λειτουργίας για τη Θεσσαλία. Το μουσείο έχει ως γενικό σκοπό τη συγκέντρωση, προστασία, επιστημονική μελέτη, ανάδειξη και προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Οι εκθέσεις του λειτουργούν υπό την αιγίδα και την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα του είναι και ο μεγαλύτερος και παλαιότερος χαυλιόδοντας που βρέθηκε στο χώρο της Θεσσαλίας.

Ο χαυλιόδοντας βρέθηκε στην περιοχή του αργιλωρυχείου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Σέσκλο Μαγνησίας και ανήκει στο είδος Mammuthus meridionalis, που αποτελεί πρόγονο του γνωστού τριχωτού μαμούθ (Mammuthus primigenius). Η ηλικία του υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατομμύρια χρόνια και βρέθηκε μαζί με άλλα απολιθώματα από ζώα όπως άλογο, καμηλοπάρδαλη, γαζέλα, αρκούδα, ρινόκερος, ύαινα,  μαχαιρόδοντας και λύκος.
Ιστότοπος: http://www.volosmuseum.gr
Διεύθυνση: Μικρασιατών 1, Βόλος 383 33
Τηλέφωνο: +30 2421 036555
Ώρες Λειτουργίας:
Τρι - Σαβ: 10:00 - 14:00
Κυρ:  11:00 - 14:00
Δευ: Κλειστό

Κλειστό παραμένει και όλες τις Κυριακές και Δευτέρες του Αυγούστου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση