Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα

Ένα μοναδικό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όποτε βρεθείτε στον Βόλο. Πρόκειται για το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα.

Στο εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας των αδελφών Νικολάου και Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, που λειτούργησε στην πόλη του Βόλου από το 1926 έως το 1978, κατασκευάζονταν ποικίλοι τύποι πλίνθων και κεράμων.
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα
Η μετατροπή του σε μουσείο αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα αποκατάστασης και αξιοποίησης του, ενώ ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Στους χώρους του Μουσείου αναδεικνύεται ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής στο πλινθοκεραμοποιείο. Τα βαγονέτα, οι δεξαμενές αργίλου, τα τριβεία, οι πρέσες, οι κοπτήρες, τα ξηραντήρια και η επιβλητική κάμινος ανασυνθέτουν την παραγωγική διαδικασία για τις ανάγκες της περιήγησης του επισκέπτη και της γνωριμίας του με το παραδοσιακό επάγγελμα του πλινθοκεραμοποιού. Ταυτόχρονα, σκιαγραφούνται η καθημερινή ζωή των εργαζομένων στο εργοστάσιο και η γενικότερη εξέλιξη της κεραμοποιίας στον ελληνικό και το διεθνή χώρο.
Ιστότοπος: http://www.byzantinemuseum.gr/
Διεύθυνση: Νότια Πύλη, Βόλος 38334
Τηλέφωνο: +30 24210 29844
Ώρες Λειτουργίας:
Από 1 Μαρτίου έως 15 Οκτωβρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10:00 - 18:00

Από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10:00 - 17:00

Κλειστό:
1 Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12:00), Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 6 Δεκεμβρίου (τοπική εορτή), 25-26 Δεκεμβρίου.


Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση