Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Το επιβλητικό Ενετικό λιθόκτιστο κτήριο στο οποίο στεγάζεται κτίστηκε το 1713 κατά την περίοδο της Β΄Ενετοκρατίας από τον Αυγουστίνο Σαγρέδο ως αποθήκη του στόλου. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα κτίρια της εποχής της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα.

Το μουσείο αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες στους δύο ορόφους του κτηρίου και διαρθρώνεται σε θεματικές ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην Αργολίδα από την απώτατη προϊστορία έως και την ύστερη αρχαιότητα. Στους χώρους του μουσείου εκτίθενται αγγεία από τη Γεωμετρική και Αρχαϊκή περίοδο, ειδώλια, κεραμικά, πήλινες ασπίδες, πινακίδες Γραμμικής Β’, ο Παναθηναϊκός αμφορέας, η χάλκινη πανοπλία των Δενδρών και ο «άρχοντας της Ασίνης».
Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου
Στην αίθουσα του πρώτου ορόφου παρουσιάζονται τα ευρήματα των προϊστορικών χρόνων, της παλαιολιθικής, μεσολιθικής, νεολιθικής και της Εποχής του Χαλκού ενώ στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου τα ευρήματα των ιστορικών χρόνων. Παράλληλα την είσοδο του κτιρίου κοσμεί η φωτογραφική έκθεση του Νικόλαου Τομπάζη.

Περίοπτη θέση ανάμεσά τους κατέχει ο παναθηναϊκός αμφορέας, έργο του Ζωγράφου του Μαστού (530-520 π.Χ.) καθώς και η σκηνή του φόνου της Κλυταιμνήστρας από τον Ορέστη που απεικονίζεται πάνω σε μια αττική ερυθρόμορφη υδρία (περ. 440 π.Χ.). Τέλος, μέσα από τις οθόνες του μουσείου ζωντανεύουν στα μάτια των επισκεπτών τα μέρη όπου εντοπίστηκαν τα εκθέματα, γεγονός που συνδέει την ιστορία και την τεχνολογία με μοναδικό τρόπο και κάνει τον επισκέπτη να έχει έναν ακόμα λόγο να το επισκεφθεί.
Ιστότοπος: http://www.nafplio.gr/moyseiamenu/arxaiologikommenu.html
Διεύθυνση: Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο 21100
Τηλέφωνο: +30 27520 27502
Ώρες Λειτουργίας:
Τρι - Κυρ 08:00-15:00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση