Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας

Το μουσείο αυτό δημιουργήθηκε από το πάθος και το μεράκι μερικών ανθρώπων για τα παλιά αυτοκίνητα. Στεγάζεται σε ειδικό χώρο στο Ναύπλιο και τελεί υπό την «προστασία» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.).

Το Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συλλεκτικού πάθους και ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μέσα από μια συλλογική και πολιτισμική προσπάθεια χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας
Είναι ένα μοναδικό στο είδος του οίκημα φιλοξενίας και έκθεσης ιστορικών οχημάτων με σκοπό να προβάλλει την συνεργασία των Σωματείων - Μελών της Ε.Ο.Ο.Ε. και να δείξει τη διατήρηση της πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς μας με οχήματα, όχι μόνο Ελληνικής κατασκευής, αλλά και έξω από το σύνορα της χώρας μας.

Στις μεγάλες εγκαταστάσεις της έκθεσης του Μουσείου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά σπάνια και καλοδιατηρημένα μοντέλα τα οποία λειτουργούν άψογα. Επίσης, στους χώρους του μουσείου διατηρείται βιβλιοθήκη ειδικής θεματολογίας πάνω στο αυτοκίνητο με πλούσιο, επιπρόσθετα, οπτικοακουστικό υλικό.

Μία από τις δραστηριότητες του Μουσείου Αυτοκίνησης Ναυπλίας είναι η σε ετήσια βάση διοργάνωση του Regularity Rally για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ένα διαγωνισμό κομψότητας οχημάτων εποχής «Concours d’Elegance» και ένα παζάρι ανταλλακτικών για κλασικά οχήματα.
Ιστότοπος: http://www.eooe.gr/el/museum.html
Διεύθυνση: Οδός Γ. Σ. Τύρινθας, Νέα Τύρινθα, Αργολίδα
Τηλέφωνο: +30 27520 47232, 6932 681166, 210 2116087
Ώρες Λειτουργίας:
Το Μουσείο λειτουργεί κατόπιν αιτήματος στα παραπάνω τηλέφωνα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση