Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων

Στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, ένα υπέροχο διώροφο νεοκλασικό κτίριο παρουσιάζεται η αθλητική ιστορία της πόλης των Τρικάλων από το 1886 έως σήμερα.

Μπορεί τα Τρίκαλα να είναι μια από τις μικρές επαρχιακές πόλεις αλλά στο κομμάτι του πολιτισμού είναι σαφώς «μεγάλη».  Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων έχει ως στόχο τη διάσωση, τη προστασία και την προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της αθλητικής κληρονομιάς των Τρικάλων.

Η πρώτη συλλογή που στεγάστηκε στο  εν λόγω μουσείο αποτέλεσε πόνημα της πολύχρονης συλλεκτικής προσπάθειας του αείμνηστου Βασίλειου Πελίγκου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο του κτιρίου παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία - Χιονοδρομία».

Στον 1ο όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού».

Διεύθυνση: Καποδιστρίου 13, Τρίκαλα 421 00
Τηλέφωνο: +30 2431 079518
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 14:00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση