Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη

Στα Τρίκαλα κατάφεραν να κάνουν πράξη κάτι πολύ σημαντικό… Μια φυλακή έκλεισε και την θέση του πήρε ένας πολυχώρος πολιτισμού και έρευνας αφιερωμένος σε έναν «μεγάλο άνδρα» της πόλης… τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Τα Τρίκαλα, η γενέθλια πόλη του Βασίλη Τσιτσάνη, τιμούν τον συνθέτη και στιχουργό πανελλήνιας εμβέλειας. Οι μελωδίες του αποκτούν πλέον στέγη, εδώ, στο «Κέντρο Έρευνας-Βασίλης Τσιτσάνης». Το «Μουσείο Τσιτσάνη» γίνεται πραγματικότητα. Η έκθεση με το ενημερωτικό υλικό για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη καθώς και τη σύνδεση των παλιών Φυλακών με το νέο Μουσείο, αποτελεί μια πρόγευση για αυτό που θα ακολουθήσει.
Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη

Το Μουσείο είναι χωρισμένο σε 5 τμήματα ουσιαστικά… Η πρώτη αίθουσα «Βασίλη Τσιτσάνη» διαθέτει όλη την ιστορία του μεγάλου Τρικαλινού δημιουργού, τις συνεργασίες του, ντοκιμαντέρ από σημαντικές στιγμές του και πάλκο.

Η δεύτερη αίθουσα «Βασίλης Τσιτσάνης & Τρικαλινοί δημιουργοί» διαθέτει όλη την δισκογραφία του και υλικό του Κώστα Χατζηδουλή. Η τρίτη είναι η αίθουσα εκδηλώσεων. Η τέταρτη είναι η «Αίθουσα Φυλακών» με πληροφορίες για το έργο τρικαλινών δημιουργών κ.α. Τέλος, η πέμπτη αίθουσα περιλαμβάνει την εγκατάσταση του εικαστικού Στέργιου Στάμου.

Ιστότοπος: www.mouseiotsitsani.gr
Διεύθυνση: Καρδίτσης 1 (κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων), Τρίκαλα 42100
Τηλέφωνο: +30 24310 77977
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά 9 π.μ. με 3 μ.μ.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση