Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (Noesis), ιδρύθηκε το 1978 ως τεχνικό μουσείο Θεσσαλονίκης και είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα.

Η οργάνωση και η διαμόρφωση των εκθετηρίων του Μουσείου έγινε αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και μελλετώντας παραδείγματα άλλων Μουσείων Τεχνολογίας από τον Ευρωπαϊκό χώρο, και επιπλέον λαμβάνοντας υπ' όψη και την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την πολύχρονη λειτουργία του.

Η έκθεση της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, αναδεικνύει την πλευρά εκείνη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού που έχει ερευνηθεί και προβληθεί πολύ λιγότερο από άλλες πτυχές του όπως την φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, την στρατιωτική ιστορία, και την θρησκεία.

Το μουσείο διαθέτει ένα χώρο διάδρασης το Τεχνοπάρκο, όπου ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, καθώς πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. 40 εκθέματα, αναφορικά σε μία ποικιλία επιστημονικών θεμάτω, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική και άλλα παρουσιάζονται σε ένα χώρο 450 τετραγωνικών μέτρων.

Τα εκθέματα της Τεχνολογίας Μεταφορών, δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν σταθμοί στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν από κοντά ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Νόησις - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας
Εκθέματα
Διαθέτει εκθέματα, τα οποία προήλθαν κυρίως από δωρεές οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και των φίλων του μουσείου, ενώ λιγότερα έχουν αγοραστεί. Επίσης, προσφέρει στον επισκέπτη μία ιστορική έκθεση για την κατανόηση της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Θεάματα
  • Κοσμοθέατρο
  • Πλανητάριο
  • Προσωμοιωτής
Ιστότοπος: http://www.noesis.edu.gr/
Διεύθυνση: 6o χλμ. Θεσσαλονίκης - Θέρμης, Θεσσαλονίκη 570 01
Τηλέφωνο: +30 23 1048 3000
Ώρες Λειτουργίας:
Δευ: Κλειστό
Τρι/Τετ/Πεμ/Παρ: Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις κρατήσεις των σχολείων

Μέσα Σεπτεβρίου – Μέσα Ιουνίου
Σαβ: 13.00 – 21.00,
Κυρ: 11.00 – 19.00

Μέσα Ιουνίου – Μέσα Σεπτεμβρίου
Σαβ/Κυρ: 18.00 – 22.00

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση