Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Φωτοκινηματογραφικό Μουσείο Καρδίτσας

Το Φωτοκινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕΦΚΚ ιδρύθηκε το 1978, ταυτόχρονα με τη Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας και σύμφωνα με το καταστατικό άρχισε τη συλλογή φωτοκινηματογραφικού υλικού, με στόχο τη συγκέντρωση, διαφύλαξη και ταξινόμηση φωτογραφιών, ταινιών, αντικειμένων κ.λ.π. που εικονίζουν μνημεία, τοπία, κτίρια, προσωπικότητες κ.λ.π. του νομού Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής.

Με την πάροδο του χρόνου η θεματολογία της συλλογής διευρύνθηκε και σήμερα καλύπτει την ελληνική πραγματικότητα, ανιχνεύοντας παράλληλα τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας. Το 2000-2002 μέσω εγκεκριμένου προγράμματος της ευρωπαϊκής ένωσης έγινε μια απόπειρα τεκμηρίωσης του μέχρι τότε συλλεγμένου υλικού με σημαντικά αποτελέσματα.

Από τα μέσα του 2007 και με τη βοήθεια του Εθνικού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή ΜΚΟ» άρχισε η ψηφιοποίηση του φωτογραφικού υλικού που συλλέχθηκε.
Η συλλογή του φωτοκινηματογραφικού υλικού συνεχίζεται έως και σήμερα.

Από το 2002 υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανέγερση ενός νέου μοντέρνου κτιρίου που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου. Η μελέτη έγινε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον μελετητή Νάνο Χαρίλαο με την επίβλεψη του καθηγητή Γαλούση Ευάγγελου και του επίκουρου καθηγητή Κάλφα Χρήστου. Η μελέτη είναι ώριμη προς υλοποίηση.

Από το Δεκέμβριο του 2006 το Φωτοκινηματογραφικό Μουσείο λειτουργεί στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, στην οδό Πλαστήρα.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 48, Καρδίτσα
Τηλέφωνο: 6973438137, 6977719006
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10-1 το π.μ. και 6-10 μ.μ.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση