Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Απειράνθου

Το Λαογραφικό Μουσείο Απειράνθου ιδρύθηκε το 1986, με πρωτοβουλία του Μανώλη Γλέζου, στη μνήμη του Απεραθίτη αγωνιστή της Αντίστασης Γιάννη Κατεινά και διαθέτει περισσότερα από 1.200 εκθέματα λαϊκής τέχνης.

Όλα τα εκθέματά του είναι δωρεές των κατοίκων του χωριού και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Απειράνθου, την πλατεία Πλάτσα. Ο επισκέπτης μπορεί να δει όλα τα «σύνεργα» για το όργωμα και τη σπορά, για το θέρισμα, το λίχνισμα και τη συγκομιδή του καρπού καθώς και παρασκευής το ψωμιού (από το ζύμωμα μέχρι το ψήσιμο).
Νάξος - λαογραφικό
Επίσης, στο μουσείο εκτίθενται  έπιπλα, οικιακά σκεύη, μουσικά όργανα όπως το ντουμπάκι (τύμπανο), η «τσαμπούνα» (γκάιντα) και το σουβλιάρι (φλογέρα), παραδοσιακές φορεσιές, και κυρίως εξαιρετικά υφαντά που εξυμνούν την τέχνη των  γυναικών της Απειράνθου.

Τέλος, στη διάθεση των επισκεπτών είναι προς αγορά και ενίσχυση του Μουσείου, διάφορα πήλινα αντικείμενα, βιβλία και αντίγραφα έργων ζωγραφικής Απεραθίτων συγγραφέων και καλλιτεχνών και μουσικά cd που περιέχουν κομμάτια της μουσικής παράδοσης του νησιού.

Πληροφορίες: Ιούλιος από τις 10:30 έως τις 19:30 και Αύγουστος από τις 10:30 έως τις 21:00, Κεντρική πλατεία Απειράνθου, τηλ. 22850 61725.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση