Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μικρό Λαογραφικό Μουσείο Βίβλου (Τρίποδες)

Το Λαογραφικό Μουσείο Βίβλου στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου του χωριού. Φιλοξενούνται αντικείμενα μιας παλιάς και άγνωστης στους νεότερους εποχής, που πρόσφεραν απλόχερα οι κάτοικοι του χωριού.

Οι διαδικασίες για την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Βίβλου ξεκίνησαν από το 1991,μετά από πρωτοβουλία του τότε κοινοτικού συμβουλίου και του πρωτοπρεσβύτερου της ενορίας του χωριού Εμμανουήλ Σκουλάτου. 
Νάξος - μικρό - λαογραφικό
Η εκκλησία παραχώρησε το οίκημα του παλαιού ελαιοτριβείου, ένα από τα παλιότερα κτίσματα του χωριού, προκειμένου να διαμορφωθεί σε λαογραφικό μουσείο, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κτίριο ήταν από μόνο του μουσειακός χώρος.

Στο μουσείο δεσπόζουν οι μυλόπετρες που συνέθλιβαν τον καρπό της ελιάς, ο μεγάλος ξύλινος κοχλίας, καθώς και άλλα εργαλεία του παλαιού ελαιοτριβείου. Ακόμη, ο επισκέπτης του μουσείου έχει τη δυνατότητα να δει μια μεγάλη συλλογή από παραδοσιακά οικιακά σκεύη (πήλινα τσουκάλια & τσικαλούδια, φουφού κλπ.), διάφορα αντικείμενα και εργαλεία καθημερινής χρήσης (εργαλεία του τσαγκάρη, της υφάντρας, του τυροκόμου κλπ.), γεωργικά εργαλεία, παλιές ενδυμασίες, τον αργαλειό και τα εξαρτήματά του, υφαντά, την παλιά νησιώτικη κρεβατοκάμαρα, και πολλά άλλα, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και εργασίας καθώς και τις καθημερινές συνήθειες των παλαιών κατοίκων του χωριού.

Πληροφορίες: Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30, Βίβλος (Τρίποδες).

http://www.tripodesnaxou.gr/tripodes-naxou-laomouseio.htm
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση