Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο ορυκτών και απολιθωμάτων

Ένα μουσείο άμεσα συνδεδεμένο με την ιδιομορφία του εδάφους της Σαντορίνης είναι η Συλλογή Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην Περίσσα, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας.

Το κτίριο που στεγάζει την Συλλογή βρίσκεται κοντά στον ναό του Τιμίου Σταυρού. Στις προθήκες εκτίθενται ορυκτά και απολιθώματα από τη Θήρα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αρχαιότερο από τα εκθέματα χρονολογείται 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Το νεότερο 50.000 χρόνια. Μεταξύ άλλων θα δείτε μια πλούσια συλλογή ορυκτών μεγάλης αξίας από το Λαύριο.
Σαντορίνη - Συλλογή - Ορυκτών
Από τα απολιθώματα των διαφόρων ομάδων οργανισμών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτά των ελαιόδεντρων και φοινικόδεντρων που προέρχονται από την καλντέρα της Σαντορίνης και χρονολογούνται στα 50.000-60.000 χρόνια πριν.

Αποτελούν μια πολύ σπάνια παλαιά χλωρίδα, ενδημική της Μεσογείου, που δίνει πληροφορίες για την εξέλιξη των φυτών στο παρελθόν, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλαιότερο έκθεμα του μουσείου χρονολογείται στα 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ενώ το πιο πρόσφατο στα 50.000 χρόνια πριν.
Διεύθυνση: Περίσσα (δίπλα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού), Θήρα 84700.
Ωράριο λειτουργίας: Το καλοκαίρι καθημερινά 10:00-14:00 & τον χειμώνα μόνο Κυριακή πρωί.
Τηλέφωνο: 6977 260 048.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση