Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Γλυπτικής Νίκος Περαντινός

Ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στο λόφο της Μάρπησσας, στην ανατολική πλευρά της Πάρου, θα βρείτε το Μουσείο Γλυπτικής Νίκος Περαντινός, όπου στις πέντε μεγάλες αίθουσές του φιλοξενεί γλυπτά έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Ο Νίκος Περαντινός γλύπτης, με καταγωγή από την Πάρο, αφού αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών και το εργαστήριο του Θωμά Θωμόπουλου, συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι.

Με την επιστροφή του, το 1941 διορίζεται μόνιμος γλύπτης του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου εκτέλεσε σημαντικές αποκαταστάσεις αρχαίων γλυπτών. Υπήρξε δάσκαλος της απλότητας και της κλασικής φόρμας, κατά καιρούς παίρνει πολλές διακρίσεις και βραβεία και η δουλειά του ξεχωρίζει.
Πάρος - Γλυπτικής - Μουσείο
Το 1964 ιδρύει στην Πάρο το εργαστήρι Μαρμαρογλυπτικής στην Αγία Άννα της Παροικιάς, θέλοντας να δώσει συνέχεια στην παράδοση της Γλυπτικής στην Πάρο, με τα εργαστήρια αυτά να είναι ανοικτά για άτομα κάθε ηλικίας που αγαπούν το χώρο γλυπτικής.

Η Ακαδημία Αθηνών στις 23 Μαρτίου 1991 και λίγο πριν το θάνατο του τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, του απονέμει το Αριστείο Καλών Τεχνών στον τομέα της Γλυπτικής, ενώ λίγο μετά το θάνατο του δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ίδρυση του Μουσείου Γλυπτικής Ν. Περαντινός.

Το Μουσείο λειτούργησε αμέσως σε μια μικρή αίθουσα, ενώ μετά από δεκαοκτώ χρόνια μεταφέρεται στην Μάρπησσα και το υπέροχο αυτό νεοκλασικό κτίριο.
Διεύθυνση Μουσείου: Μάρπησσα, Πάρος 84400.

Τηλέφωνο: 22840 41217.

Ώρες λειτουργίας: Καλοκαίρι κάθε μέρα από τις 07:00 έως τις 15:00.

https://www.facebook.com/Εργαστήρι-Γλυπτικής-Περαντινός 

Εργαστήρι «Ν. Περαντινού»: Αγ. Άννα, Παροικιά 844 00, τηλ. 22840 23851
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση