Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας Μπενέτου Σκιαδά

Το μουσείο αυτό βρίσκεται στην είσοδο της Αλυκής, ένα γραφικό ψαροχώρι στο νοτιότερο άκρο της Πάρου. Στο Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ολόκληρη την ιστορία των Κυκλάδων φιλοτεχνημένη σε μεγάλες μινιατούρες πλοίων και σημαντικών κτιρίων με απαράμιλλη τέχνη και μαστοριά από τον αυτοδίδακτο λαϊκό καλλιτέχνη Μπενέτο Σκιαδά.

Το μουσείο αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο για τον επισκέπτη. Είναι μια προσπάθεια διατήρησης της κυκλαδικής παράδοσης και το αποτέλεσμα μιας λεπτομερέστατης και πολύμορφης δουλειάς 30 χρόνων.
Πάρος - Μουσείο - Σκιαδάς
Στο πρωτότυπο αυτό μουσείο μπορείτε να δείτε σε μινιατούρες, έναν μικρό στόλο από πιστά αντίγραφα πλοίων, πολεμικών, εμπορικών αλλά και καϊκιών καθώς και κυκλαδικά, χαρακτηριστικά, ιστορικά μνημεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Ανάμεσα στα ποιο σημαντικά έργα είναι: η Παναγιά η Χοζωβιότισσα, η Παναγία Εκατονταπυλιανή, το θρυλικό αντιτορπιλικό Έλλη, ο φάρος της Άνδρου, το σπήλαιο της Αντιπάρου και άλλα πολλά, φιλοτεχνημένα με μεράκι, μελέτη και υπομονή.
Διεύθυνση: Αλυκή Πάρου 8400.

Τηλέφωνο: 22840 91391, 91129,  6981 680086 (για ώρες λειτουργίας και ξεναγήσεις).

Ιστότοπος: http://www.benetos-skiadas-folkartist-paros-gr.com/ 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση