Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Κοργιαλένειο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο

Ένα μοναδικό πνευματικό ίδρυμα αποτελεί το Κοργιαλένειο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο το οποίο συστεγάζεται με την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη σε ένα επιβλητικό κτίριο. Ιδρύθηκε το 1962 από την Ελένη Μ. Κοσμετάτου και άρχισε να λειτουργεί το 1966 με  δαπάνες του Ευάγγελου Μπασιά.

Το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο μελετά και προβάλλει την αστική και αγροτική ζωή σε όλες τις εκφάνσεις τους (ενδυμασία, οικιακή οικονομία, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, λαϊκή τέχνη, αναψυχή κλπ.), αλλά και την εκκλησιαστική τέχνη και λατρευτική ζωή των Κεφαλλονιτών.

Τέλος, αναφέρεται στην προσεισμική αρχιτεκτονική και πολεοδομία, τις καταστροφές του σεισμού του 1953 και την ανοικοδόμηση, ενώ αποδίδει φόρο τιμής σε επιφανείς προσωπικότητες, Κεφαλονίτες και μη, που σφράγισαν με τη δράση τους την τοπική ιστορία.
Κεφαλονιά - Κοργιαλένειο - Μουσείο
Η μόνιμη έκθεση του Κοργιαλένειου Λαογραφικού Μουσείου είναι χωρισμένη στις ενότητες: Αστικό τμήμα, Αγροτικό τμήμα, Εκκλησιαστική τέχνη και Σχέδιο πόλεως, ενώ χωριστά εκθέτονται η Συλλογή Βυζαντινών Εικόνων Χαροκόπου και η Συλλογή Φραγκίσκου και Στέφανου Βαλλιάνου.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά εκθέματα του Κοργιαλένειου Μουσείου είναι: Ιστορικά έγγραφα από τα αρχεία Αγγλίας – Γαλλίας και Ιταλίας που αφορούν το νησί, προσωπογραφίες και συλλογές προσωπικών αντικειμένων ιστορικών προσώπων της Κεφαλονιάς, σκεύη, πορσελάνες, ασημικά, χαλκώματα, κεντήματα, σκεύη της καθημερινής ζωής της υπαίθρου.

Ακόμα θα δείτε: Υδατογραφίες, λιθογραφίες, χάρτες, αποτυπώσεις, σχέδια εκκλησιών και ιστορικών φρουρίων, έργα τέχνης, νομίσματα, φωτογραφικά αρχεία καθώς και αναπαράσταση ενός κλασικού Κεφαλλονίτικου υπνοδωματίου.

Το Μουσείο διαθέτει πληροφοριακή Βιβλιοθήκη καθώς και οργανωμένο αρχείο στη διάθεση των ερευνητών και πραγματοποιεί εκδόσεις που σχετίζονται με το αντικείμενό του.
Διεύθυνση: Ηλία Ζερβού 12, Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100
Τηλέφωνο: 26710 28835
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00
Ιστότοπος: Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη-Μουσείο 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση