Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου

Το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, ιδρύθηκε το 2015 και στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου. Αν και σχετικά καινούργιο, το Μουσείο με τις συλλογές του καταφέρνει να μας ταξιδέψει στους δύο αιώνες  Ναυπηγικής και Ναυτικής Ιστορίας του νησιού των Σποράδων.

Τα εκθέματα αφηγούνται τη μακρόχρονη ναυπηγική παράδοση των Σκιαθίτικων ταρσανάδων που βοήθησε στην ανάπτυξη της Σκιαθίτικης ιστιοφόρου ναυτιλίας μέχρι το 19ο αιώνα, όπως και τη μετεξέλιξή της στην  ωκεανοπόρο ναυτιλία.
Σκιάθος - Μουσείο - Ναυτικής - Παράδοσης
Η μόνιμη συλλογή απαρτίζεται από εξακόσια και πλέον εκθέματα, όπως: ναυπηγικά εργαλεία, σχέδια και κατάστιχα κατασκευής ιστιοφόρων στους Σκιαθίτικους ταρσανάδες, καθώς και πίνακες ζωγραφικής Σκιαθίτικων ιστιοφόρων.

Στο τμήμα της έκθεσης που παρουσιάζει την ποντοπόρο ναυτιλία, υπάρχουν ναυτικοί χάρτες, όργανα ναυσιπλοΐας και ημερολόγια (γέφυρας, μηχανής και ασυρμάτου), διπλώματα αξιωματικών και κατωτέρου πληρώματος, μια πλήρη αναπαράσταση γέφυρας πλοίου τύπου Liberty, ομοιώματα σκαφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στο Υποβρύχιο Κατσώνης, που βυθίστηκε ανοιχτά της Σκιάθου το 1943.
Διεύθυνση: Ανατολική Παραλία, Σκιάθος 37002
Τηλέφωνα: 24270 23504 & 6945107626
Ώρες λειτουργίας: Απρίλιο-Μάιο: 18:00-21:00, Ιούνιο-Σεπτέμβριο: 11:00-13:00 & 18:30-22:30, Οκτώβριο: 18:00-21:00, ενώ από τον Νοέμβριο ως Απρίλιο είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση