Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Μανιταριών στη Λάβδα Γρεβενών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαβδανιωτών «Η ΛΑΒΔΑ» με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής ,δημιούργησε με μεράκι και φαντασία, σε ένα πέτρινο παραδοσιακό κτίριο ,στη Λάβδα Γρεβενών, το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ”, ένα όμορφο και ζεστό χώρο στον οποίο εκτίθενται όλα τα μανιτάρια της περιοχής και παρουσιάζονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Άγρια φυσικά μανιτάρια, αποξηραμένα, αλλά και γλυπτά ενσωματώθηκαν μέσα σε προθήκες οι οποίες είναι και μικρογραφία της φύσης.

Δίνονται πληροφορίες για τα μανιτάρια με πλούσια βιβλιογραφία και οπτικοακουστικό υλικό, παρέχεται επίσης η δυνατότητα για μικροσκοπική εξέταση.
Ο χώρος με τα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει είναι κατάλληλος για σεμινάρια- ημερίδες και μετατρέπεται σε αίθουσα παρουσιάσεων με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο. Δίνει έτσι την δυνατότητα σε σχολεία και ομάδες να επισκέπτονται το χώρο και να ικανοποιούν τις μαθησιακές τους αναζητήσεις ως προς την φύση και το περιβάλλον.

Η Λάβδα με το Μουσείο της βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο που απέχει μόλις 12 χλμ. από την Βασιλίτσα και 15 χλμ. από την Βάλια Κάλντα. Έχει την τύχη μέσα στα γεωγραφικά της όρια να απλώνεται ο Όρλιακας, που έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και υψηλής αισθητικής ομορφιάς με τα πολλά μανιτάρια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Λάβδας 510 32
Τηλέφωνο: +30.6972033243
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση