Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κοσμά Γρεβενών

Το Λαογραφικό Μουσείο του Αγίου Κοσμά λειτουργεί απο τον Ιούλιο του 2008 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Δημιουργήθηκε απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κοσμά Γρεβενών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» με την οικονομική βοήθεια του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη. Τα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν την Κυριακή 27 Ιουλίου 2008.

Τα αντικείμενα που βρίσκονται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο είναι δωρεές χωριανών και φίλων του Συλλόγου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει αντικείμενα (αγροτικά εργαλεία, οικιακά σκεύη, εργαλεία οικοτεχνίας, ρουχισμός, έγγραφα του αρχείου του σχολείου από το 1945, παλιές φωτογραφίες και άλλα) που αποτελούν μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού.
Επεξηγηματικά κείμενα και φωτογραφίες διευκολύνουν τον επισκέπτη να ξεναγηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Η συλλογή αντικειμένων στο Μουσείο στόχο έχει καταρχήν στη διάσωση των αντικειμένων αυτών από τη φυσική φθορά και την εγκατάλειψη.

Η παρουσίασή τους στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση του επισκέπτη, ο οποίος καλείται να προσεγγίσει τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας και να διδαχτεί με τρόπο όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Άγιος Κοσμάς, 51100, Γρεβενά
Η είσοδος είναι δωρεάν
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση