Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Χανίων – Κρητικό Σπίτι

Κατηφορίζοντας προς το λιμάνι, στο κέντρο της παλιάς πόλης, στην οδό Χάληδων, δίπλα στην Καθολική εκκλησία βρίσκεται το ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο - Κρητικό σπίτι.  Το Κρητικό Σπίτι ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία της Ασπασίας Μπικάκη και της Ειρήνης Κουμανδράκη.

Περιλαμβάνει εκθέματα λαϊκής τέχνης και παράδοσης, που επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής των παλαιότερων κατοίκων του νησιού κατά το 18ο και 19ο αιώνα.
Χανιά - Μουσείο - Λαογραφικό
Μεταξύ άλλων στο μουσείο βρίσκεται συλλογή των εργαλείων, πρώτων υλών και προϊόντων της παραδοσιακής οικοτεχνίας, βιοτεχνίας και αγροτικής ζωής. Βρίσκονται επίσης αναπαραστάσεις αγροτικών ασχολιών, οικιακών τεχνών, βιοτεχνικών εργασιών καθώς και αναπαραστάσεις εσωτερικών χώρων αγροτικού σπιτιού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εργαστήριο του μουσείου όπου αναβιώνει η κρητική κεντητική τέχνη και δημιουργούνται κεντητοί πίνακες, προπάντων τα υφαντά και τα κεντήματα του μουσείου που είναι δημιουργήματα των ιδρυτριών και των μαθητριών τους και αποτελούν πιστά αντίγραφα κεντημάτων που κατάφεραν να συλλέξουν απ’ όλη τη Κρήτη.
Διεύθυνση: Χάληδων 46Β, Χανιά 731 31 (είσοδος από την αυλή της καθολικής εκκλησίας), τηλ. 28210 90816
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 – 18:00 και Κυριακή 11:00 – 16:00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση