Θεατρικές Παραστάσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την περίοδο

Γεώργιος Νέγρος, ο Τίγρης του Αιγαίου

Σύνοψη
Ο πειρατής Γεώργιος Νέγρος ήταν πρόσωπο υπαρκτό. Γεννήθηκε το 1807 στο Βαθύ Σάμου και έδρασε στο Αιγαίο από το 1840 μέχρι το 1851.  Μια μυθιστορηματική βιογραφία που ακολουθεί πιστά τη δομή του μυθιστορήματος του Τέο Ρόμβου. Μια εκμυστήρευση περιπετειώδους και πολύπαθου βίου του πειρατή Γεωργίου Νέγρου εν είδη ημερολογίου καταστρώματος.

Υπόθεση
Ο κεντρικός ήρωας, λοιπόν, του έργου είναι ένας σκληροτράχηλος πειρατής που μας διηγείται τη ζωή του και τις περιπέτειες του στη θάλασσα. Ο ξακουστός πειρατής με το ψευδώνυμο "Τίγρης του Αιγαίου" μας ξεδιπλώνει σε πρώτο πρόσωπο τον πολυτάραχο βίο του. Ρεσάλτα, κουρσέματα, μάχες, φονικά, λάφυρα, καταδιώξεις, κρησφύγετα σ’ ερημονήσια και καθημερινός αγώνας για την επιβίωση.

Το κουβάρι των αναμνήσεων ξετυλίγεται και ο Γεώργιος Νέγρος συλλογιέται, φουρκίζεται, ρεμβάζει, λαχταρά γυναικείες αγκαλιές, νοιώθει τύψεις για το άδικο αίμα που έχει χυθεί, γαληνεύει θυμούμενος την ελευθερία που του προσέδιδε η απεραντοσύνη της θάλασσας και - μέσα από όλα αυτά - ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή όλη τη διαδρομή ενός ανθρώπου που ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς και τελικά τους βρίσκει θαμμένους βαθιά μες στην καρδιά του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας. Παίζουν: Στον ρόλο του Γεωργίου Νέγρου, ο Δημήτρης Καλαντζής και στον ρόλο του αφηγητή ο Παντελής Παπαδόπουλος.
Πρόγραμμα περιοδείας:

Πέμπτη 20 Ιουλίου: Ανοικτό θέατρο Λευκών Πάρου
Κυριακή 23 Ιουλίου: Κηποθέατρο Παπάγου
Τρίτη 25 Ιουλίου: Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο

Εισιτήρια: Από 7 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21:00
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση