Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Ασημίνα Κουτσουνούρη: Την αξία της νίκης την παίρνεις απο τον αντίπαλο που είχες!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Η πανέμορφη μπασκεμπολίστρια, Ασημίνα Κουτσουνούρη, μιλάει αποκλειστικά στο «γνωρίστε την ελλάδα» για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, τον Βόλο και τον αθλητισμό.
Οι περισσότεροι αθλητές στην Ελλάδα, παραπονιούνται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν την προσπάθεια τους  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύετε ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα, παρά τις πρωτιές που της έχει δώσει, αντιμετωπίζεται - όχι πάντα σε σχέση με τα χρήματα - με την δέουσα προσοχή;

Δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή! Και δεν εννοώ μονο το χρηματικό κομματι! Έστω τα στοιχειώδη να υπάρχουν, όπως κατάλληλες συνθήκες όπου θα προπονούνται, καθαριότητας του χώρου,θερμοκρασίας διότι σε περιόδους βαρυχειμωνιάς κάνουμε προπόνηση με μείον βαθμούς μέσα στο γήπεδο.

Έπειτα δεν υπάρχει η χρηματοδότηση ώστε να παρέχονται τα βασικά, όπως το νερό που θα χρειαστούμε στην προπόνηση, να πληρωθεί ο γιατρός σε περίπτωση τραυματισμού, ένδυση και υπόδηση πολλές φορες επιβαρύνονται οι αθλητές απο μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα σε ολα αυτα τα κομμάτια!
Ασημίνα Κουτσουνούρη
Σε μια επαρχιακή πόλη όπως είναι ο Βόλος, ένας αθλητής μπορεί να «ανθήσει» ή αυτό είναι προνόμιο μόνο για όσους ζουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα; Έχει τις απαραίτητες ευκαιρίες;

Τα κίνητρα δίνονται αναλόγως το άθλημα και την κατηγορία που βρίσκεσαι! Μπορείς να βάλεις στόχο ως αθλητής, την εθνική ομάδα, την μικτή ομάδα της πόλης, και φυσικά την μεταγραφή  σου σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας ή της ίδιας κατηγορίας αλλά  σε άλλη ομάδα που μπορεί  να βρίσκεται πιο ψηλά απο την ομάδα που αγωνίζεσαι!

Φυσικά  ο στόχος κάθε αθλητή όμως δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα, η υψηλότερη κατηγορία αλλά  στόχος  είναι να γίνεις ο καλύτερος, να φτάσεις στα όρια σου και να τα περάσεις και να βγάλεις το 100% σε αυτο που ασχολείσαι!  Βέβαια πρέπει  να υπάρχει και ο προπονητής που θα σε εμπνεύσει, θα σου βγάλει τον καλύτερό  σου ευατό και θα σε σπρώξει στην επιτυχία και τι εύκαιριες θα έρθουν! Ανεξαρτήτως πόλης!

Η Ελλάδα έχει πολύ αξιόλογες αθλήτριες στο μπάσκετ,που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό αλλά και μέσα στην Εθνική ομάδα!Παρόλα αυτά το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο στο εξωτερικό! Σε τί πιστεύεται οφείλεται αυτό και πώς θα μπορούσε να αλλάξει;

Έχετε δίκιο! Δεν ειναι καθόλου προβεβλημένο άθλημα το γυναικείο μπάσκετ. Μόνο τα τελευταία χρονια άρχισε λίγο να γίνεται γνωστό μέσω της εθνικής μας που κάποιους αγώνες τους έδειχνε η τηλεόραση αλλά και η συμμετοχή του Ολυμπιακού Πειραιώς παίζοντας στην Ευρώπη και έτσι λίγο διαφημίστηκε! Κρίμα γιατί ολες οι αθλήτριες ειναι ικανότατες,  δίνουν όλο τους το είναι στις προπονήσεις, στους αγώνες, στα γυμναστήρια με τραυματισμούς, με πείσμα και δεν υπάρχει η ανάλογη αποδοχή και στήριξη.

Είστε αρχηγός στην εταιρία G.S Olympia Larissa B.C καθώς και προπονήτρια στις ακαδημίες σε κοριτσάκια και αγοράκια! Τί αξίες προσπαθείτε να τους διδάξετε ώστε να έχουν το κίνητρο να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ;

Έπειτα απο τόσα χρονια στον αθλητικό χώρο και στον χώρο του μπάσκετ έμαθα απο τους προπονητές που είχα κατα καιρούς να σέβομαι τον συμπαίκτη μου, τον προπονητή μου και κυρίως να μην υποτιμώ ποτέ τον αντίπαλο ! Όταν κερδίζεις,  την αξία της νίκης την παίρνεις απο τον αντίπαλο που είχες.

Επίσης, έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ, όταν μου τυχαίνει κατι άσχημο ,όπως έναν τραυματισμό, μια βαριά ήττα,  τότε θα πρέπει να βρεις τη δύναμη, τη θέληση και το πείσμα να σηκωθείς ξανά  και να σταθείς στα πόδια σου . Αυτά είναι που θελω να περάσω στα παιδιά.  Αυτές τις αξίες !!

Τί μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στον κόσμο που ασχολείται γενικά με τον αθλητισμό;

Ενα αρχαίο ρητό! Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Εφόσον δουλεύεις και γυμνάζεις το σώμα σου με οποιοδήποτε άθλημα,  η ψυχή σου είναι τόσο δυνατή και μέσα σου είσαι τόσο υγιής που έχεις τα εφόδια απο εκεί και πέρα να ανταπεξέλθεις στην ζωή  με ωριμότητα ,δοτικότητα  και να είσαι καλύτερος  άνθρωπος!

Μπορεί να φαίνεται κοινότυπο αλλά ο αθλητισμός πέρα απο το να σου προσφέρει ενα όμορφο σώμα ,δουλεύει περισσότερο εσωτερικά! Να μην σταματήσει κανείς να κάνει αυτό που τον κάνει να νιώθει όμορφα και σίγουρα αυτό έρχεται μέσα από την άθληση!
Ετικέτες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση