Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Σωτήρης Πολύζος: Η Ιστορία μας είναι πλούσια και ανεκμετάλλευτη!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος μιλάει αποκλειστικά στο «γνωρίστε την ελλάδα» για τον πολιτισμό του Βόλου και τη συμβολή των επαρχιακών μίντια στην ανάδειξή του.
Η ιστορία του Βόλου είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Ο Βόλος έχει τα φόντα να γίνει ένας δυνατός προορισμός χρησιμοποιώντας σωστά την ιστορία του;

Χαίρομαι που αξιολογείται η ιστορία του τόπου μου ως ενδιαφέρουσα τουλάχιστον. Προσφάτως έγινε μια έρευνα για το branding τόπου κι άνοιξε μεγάλη συζήτηση. Πρέπει διεθνώς γνωστοί μύθοι ή πρόσωπα, όπως ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες, ο Κένταυρος, το χρυσόμαλλο δέρας ή πρόσωπα και σύμβολα τέχνης όπως ο Giorgio de Chirico που γεννήθηκε στον Βόλο ή οι νεολιθικοί οικισμοί του Διμηνίου και του Σέσκλου να προταχθούν;

Ο Βόλος είναι όλα αυτά κι άλλα τόσα. Οπότε ας αποφασίσουμε πως θα «εκμεταλλευτούμε» την ιστορία μας, γιατί είναι πλούσια κι ανεκμετάλλευτη προς το παρόν.

Ο Βόλος συνδυάζει μοναδικά το βουνό με την θάλασσα και για το λόγο αυτό καθίσταται μοναδικός προορισμός χειμώνα και καλοκαίρι. Είσαστε ευχαριστημένος από την τουριστική του αναπτυξη ή πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα και, αν ναι, πως;

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Βόλος αποτελούσε την στάση των διερχόμενων για το Πήλιο, τον Παγασητικό ή το Αιγαίο και το καλοκαίρι τα νησιά των Σποράδων. Τα τελευταία χρόνια ο Βόλος έγινε προορισμός και πλέον ο επισκέπτης με βάση το Βόλο περιηγείται στα υπόλοιπα, οπότε σε μεγάλο βαθμό ο στόχος έχει κατακτηθεί.

Επειδή όμως με δυσκολία κάποιος βρίσκει ελεύθερο δωμάτιο τα Σαββατοκύριακα, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν νέες μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.
Σωτήρης Πολύζος
Ο πολιτισμός του Βόλου έχει βρει, στους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες, τους κατάλληλους ανθρώπους να τον αξιοποιήσουν;

Ο Βόλος διαθέτει ένα υπέροχο καλλιτεχνικό δυναμικό που εργάζεται ή μένει ανενεργό ανάλογα με τις περιόδους, την χρηματοδότηση και τις ορέξεις των αρχόντων. Είναι ευτύχημα που ζωντάνεψε ξανά η Συμφωνική του Βόλου και κρατιέται ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕ. Το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα να ξαναλειτουργήσει το κλειστό Δημοτικό Θέατρο το οποίο έκλεισε πριν χρόνια λόγω στατικότητας.

Πώς μπορούν κατα τη γνώμη σας να συμβάλουν τα επαρχιακά μίντια, στην ανάδειξη του τόπου;

Πείθοντας αρχικά τους ίδιους τους κατοίκους μίας περιφέρειας να κατευθυνθούν από την μια περιοχή στην άλλη. Αυτό κατακτήθηκε στην Θεσσαλία σε μεγάλο βαθμό κι ήταν μια πρώτη μικρή νίκη που δεν πρέπει να μας πείσει ότι πετύχαμε το απόλυτο.
Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση