Συνεντεύξεις

Προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε κάθε τόπο της Ελλάδας μας μιλούν και δίνουν ενδιαφέρουσες απόψεις για πολλά θέματα

Ναταλία Δραγούμη: Η Ίος είναι ένα νησί που σέβεται τον τουρίστα!

Χρύσας Ξάνθη
της δημοσιογράφουΧρύσας Ξάνθη
Η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη μιλάει αποκλειστικά στο gnoristetinellada.gr  για τον αγαπημένο της προορισμό, την Ίο και τον Πολιτισμό.
Ένας από τους αγαπημένους σας προορισμούς για διακοπές είναι η Ίος. Για ποιό λόγο την επιλέγετε;

Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην Ίο λόγω του άντρα μου. Έχει δουλειές εκει και πάμε οικογενειακώς. Είναι ένα νησί με δύο όψεις. Στην Ίο, μπορείς να πας με οικογένεια και να βρεις ηρεμία, αυτό που αγαπώ τώρα αλλά να συναντήσεις και ξέφρενους ρυθμούς για τη νεολαία. Περνάμε ήσυχα στην Ίο. Είναι ένα νησί που σέβεται τον τουρίστα.

Παρέχει δυνατότητα διακοπών για όλες τις τσέπες. Μπορεί να βρει κάποιος απο πολυτελείς σουίτες με ιδιωτική πισίνα μέχρι πολύ καλής ποιότητας κάμπινγκ. Επίσης, οι άνθρωποι του νησιού δεν είναι καθόλου δήθεν. Μπορείς να κυκλοφορείς όλη μέρα με το παρεό και τη σαγιονάρα. Έχει εξαιρετικές παραλίες. Η αγαπημένη μου είναι ο Μυλοπότας. Επιπλέον, έχει πολυ ωραία εστιατόρια και κλαμπινγκ. Το πιο γνωστό κλαμπ που δέχεται μεγάλα ονόματα και γνωστούς DJ είναι το FarOut.

 Ως καλλιτέχνης πως θα περιγράφατε την ομορφιά της Ίου;

Άγρια! Με εξωτικά νερά! Μάλιστα το Πάσχα που ήμουνα  στην Ίο,  διάβασα εκεί το μυθιστόρημα του Καζαντζάκη, τον Ζορμπά. Η φύση με βοήθησε πάρα πολύ στην ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος. Εκείνη την εποχή δούλευα πάνω στο μυθιστόρημα αυτό για τον ρόλο μου στον Ζορμπά. Όλο αυτό που ζεις στην Ίο είναι πάρα πολύ ωραίο να το συνδυάσεις με ένα βιβλίο και ειδικά με θέμα ελληνικό.

 Πιστεύετε είναι κατάλληλες οι πολιτιστικές υποδομές της Ίου για τη περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού;

Δεν το ξέρω τόσο καλά αυτό αλλά έχει ένα πολύ καλό θέατρο.Το θέατρο λέγεται Οδυσσέας Ελύτης και είναι ανοιχτό αρχαιοελληνικού τύπου. Είναι πραγματικά απίθανο με φοβερή θέα. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο στοιχείο για τη πολιτιστική δράση του νησιού.Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο οι ξένοι τουρίστες πάνε σε ένα τέτοιο θέατρο αλλά το νησί έχει από μόνο του μία ποίηση.
Ναταλία Δραγούμη
   Έχετε εκδόσει και βιβλίο μαγειρικής. Κατά τη γνώμη σας, η κουλτούρα των Ελλήνων, περνάει πρώτα από το στομάχι;

Δεν ξέρω αν περνάει πρώτα από το στομάχι αλλά η παράδοση της Ελλάδας πάει πάρα πολύ με τη κουζίνα. Είναι γνωστή η μεσογειακή διατροφή και πάρα πολλοί τουρίστες έρχονται να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα. Συγκεκριμένα, στην Ίο έχει απίθανο μέλι, πολύ ωραία κάπαρη, γλυκά  μυζιθροπιτάκια και πολύ ωραία τυριά. Αξίζει να ψωνίσεις και να τα έχεις στο σπίτι σου, διότι και η κάπαρη και το μέλι μένουνε. Έχει επίσης φοβερό ανθότυρο και πολύ ωραίες ξενοδοχειακές μονάδες.

  Οι νέοι ηθοποιοί, πιστεύετε διακρίνονται από κουλτούρα και θεατρική παιδεία;

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να έχουν υπόψιν οι νέοι ηθοποιοί ότι πρέπει να έχουν παιδεία. Γενικά παιδεία.Δεν θέλω να κρίνω αν την έχουν ή όχι.

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, θεωρείτε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό είδος τέχνης;

Πιστεύω ότι ισχύουν τα δύο άκρα. Δηλαδή μπορεί και να ευτελιστεί και να ανθίσει. Όπως σε κάθε πόλεμο ή κρίση. Έτσι, έχει δείξει η ιστορία αλλά υπάρχει και μία επικινδυνότητα του ευτελισμού της τέχνης.

 Θεωρείτε ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ΄΄όχημα΄΄ στην αναβίωση του τουρισμού;

Σαφέστατα! Όπως και το φαγητό. Καταρχάς νομίζω ότι ο τουρισμός είναι το μεγάλο μας όπλο. Ο τουρισμός επειδή μας έχει χαρίσει η φύση την ομορφιά ως τόπος, πρέπει εφόσον έχουμε τη βασική πηγή να προσέχουμε τον τόπο μας από όλες τις πλευρές. Και από θέμα πολιτισμού και γενικότερα. Θεωρώ ότι ο πολιτισμός μπορεί να φέρει κόσμο στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες. Απλώς, ίσως εμείς δεν έχουμε απευθυνθεί ακόμα στον ξένο. Είμαστε περισσότερο για μέσα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε πιο πολύ έμφαση στη προσέγγιση του ξένου μέσω του πολιτισμού.

Ετικέτες:

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση